Végre egy olyan desszer, ami nem csak jól néz ki, de dísznek is tökéletes. Gyerekkoromban rajongtam érte és felnőttként megpróbáltam reprodukálni is kisebb nagyobb sikerrel. Igazából ízre jó lett, csak a külseje emlékeztetett minden másra, csak nem épp habcsókra. A titok a sok gyakorlás.. Nagyon sok gyakorlás :)
Íme a habcsók recept
- 10 dkg tojásfehérje (kb. 3 tojás)
20 dkg cukor
+ ételfesték (elhagyható)
A szobahőmérsékletű fehérjékhez adunk kétszeres mennyiségű cukrot, majd gőz felett szépen felmelegítjük, majd amikor már langyos, akkor felverjük. Ha szép kemény a hab, akkor habzsákba töltjük és sütőpapírra nyomjuk őket. Ne zavarjon, ha finomat szólva is furcsa formák jönnek ki. A szándék a lényeg.
Kb 80 fokos sütőben pedig 1 2 órát szárítjuk.
Jó étvágyat hozzá
Még több szuper dologért, és különböző nyereményjátékokért kövess Facebookon is ;)
Érdekes lehet még:
Mennyei glutén- és tejmentes linzerek
Fahéjas almás díszek egyszerűen