Imádom a csokoládét, és így a brownie-nak is függője vagyok. Kedvenc gasztro bloggerem, az In Passion of Tasty Life bloggerinájának mentával és Aftereight csokival megbolondított süteményreceptje pedig egyenesen elvarázsolt.
Must HAVE sütemény, amit mindenképp ki kell neked is próbálnod. Ám ha nem rajongsz a mentáért, akkor helyettesítheted bármilyen más csokival is ;)
Hozzávalók a brownie-hoz :
- 200g étcsokoládé
- 3 evőkanál őrölt mandula
- 3 evőkanál kukoricapehely
- 4 evőkanál gluténmentes liszt
- 2 evőkanál hajdina liszt
- 2 evőkanál cirok liszt
- 2 evőkanál bambuszrost
- 2 evőkanál tápióka keményítő
- 2 evőkanál köles liszt
- 2 evőkanál útifű maghéj
- 20 dkg kókuszvirág cukor
- 2 dl szőlőmag olaj
- 4 teáskanál instant kávé
- 4 db tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 100 g After Eight
Krémhez:
- 2 db tojás sárgája
- 200 ml hulala
- 200 g laktózmentes vaj
- 3 kanál kókuszvirágcukor
- kék ételfesték
- 100 g After Eight
- 1 marék mentalevél
Bekapcsolom a sütőt 175 fokra, majd egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt rakok és azt kivajazom vagy 2 db 24cm-es pite formát vajazok ki. Utána az étcsokoládét apróra tördelem, majd belerakom egy tálba és hozzáadom a liszteket, cukrot, sütőport .
Egy másik tálban az instant kávét feloldom 2 evőkanál langyos vízben majd hozzáadom a 4 tojást, az olajat és habverővel simára keverem. Végül hozzáöntöm a lisztkeveréket a tojásos masszához, elkeverem majd 100 g széttördelt After Eightet is hozzáadok.
Beleöntöm a tésztát a tepsibe majd a sütőbe rakom 18-20 percre, nem szabad tovább a sütőben hagyni mert száraz lesz a tészta.