Gluténmentes süteményeket egyszerűbb szerintem sokkal készíteni, mint lisztmenteset. Ezért is vagyok sokszor bajban, amikor a családban, vagy a közeli baráti körben felmerül rá az igény., de nem adom fel és kísérletezek.
Most egy isteni, viszonylag gyors kókuszos csokis sütit hoztam, ami egy elég tartalmas desszert is lesz egyben!
Hozzávalók:
- 200 g étcsoki
- 100 g ráma
- 4 L-es tojás
- 80 g eritrit
- 50 g kókuszreszelék
- 1 marék aszalt/konzerv gyümölcs és mazsola vegyesen (elhagyható)
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat öntsük egy tálba. A csokit és a vajat tegyük bele egy tálba/pohárva/müzlis edénybe és mikrózzuk meg 1 -2 percig (amíg folyékony nem lesz).
Ezután a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A sárgáját összekeverjük az eritrittel és a kókuszreszelékkel.
Ezután hozzáadjuk a vajas csokis elegyet és a gyümölcsöket, majd a felvert fehérjehabot óvatosan hozzáforgatjuk lapáttal.
180 fokra előmelegített sütőben kb 20 -25 percig sütjük.
Jó étvágyat!