Íme Európa legszebb szigetei
2017. május 13. írta: Szabinae

Íme Európa legszebb szigetei

A TripAdvisor felhasználói szerint (tudjátok ez az a nagy internetes utazási fórum, ahol lehet értékelni a helyeket) a következő szigetek a legjobbak Európában. Már pedig, ha egy ekkora közösség ezt állítja, akkor van benne valami.

Te voltál már valamelyik szigetek a felsoroltak közül? Én igen, és tényleg helye van a legszebbek között <3

SANTORINI

Igazán különleges sziget, vagyis inkább szigetcsoport, ami egy vulkáni robbanás által "született" meg.

Biztos, hogy láttad már legalább képen, mert az egyik legszebb görög szigetként tartják számon. Fantasztikus kulináris élmény, szamárháton utazás és különböző szemet gyönyörködtető kirándulások várják az idelátogatókat.

Van vörös, fekete, illetve fehér homokos tengerpartja. Jól hangzik igaz?

santorina.jpg

MALLORCA

A spanyol riviéra a gyönyörű természeti adottságainak és a kellemes mediterrán időjárásnak köszönheti népszerűségét. Tele van szórakozó hellyel és látnivalóval. Barcelonából könnyen megközelíthető, tehát akár egy komplett katalán túrát is csinálhat az ember.

1cala-portocristo-mallorca1.jpg

MADEIRA

A portugál sziget Afrika partjainál helyezkedik el. A természetjárók paradicsomának is nevezik, mivel a sziget leginkább egy hatalmas botanikus kertre emlékeztet. Mindenképp érdemes ide ellátogatni, mert ez az a hely, ahol megszűnik a zajos nagyvárosi hangulat és átveszi az uralmat a csend és a nyugalom.

madeira-photo-0.jpg

KRÉTA

Ez Görögország legdélebben elhelyezkedő szigete. A homokos tengerpartokból kedve a festői hegyvonulatokon át a hegyes szurdokokig mindenféle természeti "eyeporn"-nal rendelkezik. Történelmi szempontból sem utolsó Kréta, ugyanis itt található a bronzkori Knossos is.

Pink homokja is van ;)

kreta.jpg

TENERIFE

Az örök tavasz szigetének is nevezik, mivel az átlaghőmérséklet is +17 fok körül mozog a leghidegebb időszakban is! Az idelátogató turistákat vulkáni túrák, gyógyfürdők várják. Érdekesség, hogy importálják a homokot Nyugat-Afrikából, mivel a hullámok elhordják a partról a saját homokot és mindig újra kell tölteni a tengerpartot. Ez mondjuk nekem kifejezetten szórakoztató információ :D

tenerife006_tcm55-165711.jpg

RODOSZ

A török partoknál található sziget a szörfösök paradicsoma a magas hullámok miatt. Jelentős történelmi múltja van, és egyre jobban fedezi fel magának a világ Görögország eme ékkövét. Szerencsére a történelmi rész meg tudta őrizni ennek ellenére a báját. Kavicsos és homokos partjai vannak.

rodosz.jpg

GRAN CANARIA

Újfent egy vulkanikus sziget. Ezúttal az Atlanti-óceánon. Változatos természeti adottságai vannak, így fellelhető rajta a sivatagos pusztaságtól kezdve a buja növényzettel teli vidékig minden. Mintha csak egy hollywoodi díszlet lenne.

gran-canaria1.jpg

KORZIKA

Napóleon szigete. Franciaország leghíresebb kis szigete. Európa legnehezebb és legszebb túraútvonalával rendelkezik (GR20). Főként hegyvidék lelehető fel rajta, de elszórtan találunk homokos tengerpartot is.  Olaszország felől érdemes megközelíteni.

korzika-11582.jpg

JERSEY

A La Manche csatornán helyezkedik el az Egyesül Királyság és Franciaország között. Angol felségterület, de a francia is hivatalos nyelv a szigeten. A sziget fő látványosságai közé tartoznak a II. világháborús alagutak, a Mont Orgueil, illetve az Erzsébet kastély, és az állatkert.

jersey.jpg

CAPRI

Nápolyból hajóval közelíthető meg az olasz sziget. Tele van luxus üzletekkel. Az olasz Riviérának is hívhatjuk. Meseszerű villákat  rejt a sziget.

Csodás kilátással rendelkezik és kirándulásra tökéletes.capri-1112x630-2.jpg

 Remélem hasznosnak találtad ezt a kis összefoglalót!

Ne maradj le semmiről! Kövess ITT és Facebookon is!

 

Érdekes lehet még: 

Top 10 látnivaló Cipruson, amit nem hagyhatsz ki!

Ezek a legszebb esküvő helyszínek

Esküvő a tengerben? Igen!

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');