Kutyamelegben ide menjetek! Ezek a legjobb kutyás strandok a Balaton körül
2017. június 06. írta: Szabinae

Kutyamelegben ide menjetek! Ezek a legjobb kutyás strandok a Balaton körül

kutya_strand_1.jpg

Ha nem is lehetetlen, de rendkívül nehéz olyan helyeket találni, ahova az ember viheti magával fürdeni a kutyáját. Ez azért is furcsa, mert a vadon élő állatok szabadon ki-be járhatnak a Balatonba télen-nyáron, de a strandokra tilos bevinni állatot. Sőt! Nemcsak tilos, de még bírság is jár érte…

kutya_strand.jpg

Szerencsére évről évre egyre több ilyen stand nyílik a Balaton körül, és a szállodák is nyitni kezdtek a gazdik felé, mivel sokan szívesen magukkal viszik a kutyájukat is nyaralni.

A legjobb strandok a magyar tenger körül a következők:

Fonyód

Ez a legnagyobb kutyás strand a környéken és lépcsőkön, illetve fövenyes szakaszokon lehet bemenni kutyákkal fürdeni. Kicsit veszélyes a kagylók miatt, mert elvághatja az ember és az állat talpát, de ez nem gyakran fordult még elő. Itt sincs belépő.

Balatonföldvár

A legeldugottabb és egyben szerintem legjobb kutyás strand a Balaton körül. A Három Hattyú Hotel közelében van az iránymutató tábla. A strandon van külön kutya wc szakasz, és rámpa, illetve lépcső az ebeknek a vízbe. A strand mellett található hotelnél pedig kutyabarát büfé is van!

Tihany, Belső-tó

Itt van a kutyák számára kialakított rámpa is a parton, hogy könnyedén ki- és be tudjanak menni a vízbe. Nem belépős a strand és a Levendula-ház közelében találjátok meg.

kutya_stand_2.jpg

5 jó tanács, amire érdemes megfogadni, ha megúsztatnánk a kutyusunkat természetes vízben:

  • Olyan helyen ne engedjük vízbe a kutyát, ahol éles kövek vannak a parton, mert könnyen elvághatja a tappancsát!
  • Magas partról ne engedjük beugrani, mert veszélyes lehet. Keressünk egy alacsonyabb partszakaszt, és segítsünk neki bemenni.
  • A nagy melegben csak fokozatosan vezessük be a vízbe őket, mert a felhevült testtel nem célszerű beleugrasztani a vízbe.
  • Csak vízálló kullancs-, és bolhairtó nyakörvvel engedjük be a vízbe, vagy vegyünk le róla úszás előtt.
  • Ha vedlési időszak van, akkor fésüljük át előtte és utána a kutyust, mivel a úszás után jobban aljszőrmentesíthető kiskedvencünk.
süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');