Az egyik legkönnyebben elkészíthető omlett recept, amivel valaha találkoztam. Nagyon jól működik glutén, és tejmentesen, hozzáadott cukor nélkül is.
Ha az omlett kicsit odakozmált színű, az a banán miatt van. Nyugi, az esetek többségében nem égetted oda. :)
Hozzávalók:
- 2 nagyobb (M) tojás, vagy 3 kisebb
- 1 nagyobb banán
- 3 evőkanál kókuszolaj
- 2 púpozott evőkanál rizsliszt
- 2 púpozott evőkanál Schär liszt
- 1 púpozott teáskanál sütőpor
- csipet só, és fahéj
Elkészítés:
A száraz anyagokat összekeverjük A tojást az olajjal és sóval összekutyuljuk, és hozzáadjuk az villával pépesített banánt.
Majd ezt a kettőt elegyítjük. Ha túl híg, akkor tegyünk hozzá még egy kis rizslisztet, mert a tésztának éppenhogy önthető sűrűségűnek kell lennie!
A kikent serpenyőben pedig megsütöm mind a két oldalát.
Jó étvágyat! :)
Kép Pinterest