3 lépéses őszi fürdőszobai rutin a csodaszép bőrért
2017. október 25. írta: Szabinae

3 lépéses őszi fürdőszobai rutin a csodaszép bőrért

Az ősz beköszöntével ránk fér egy kis kikapcsolódás, egy kis chill. Amikor csak magunkkal, és testünkkel foglalkozunk. Amikor felkészítjük a hűvösebb időjárásra és kiengedjük a fáradt gőzt. 

Tagadhatatlanul megérkezett az ősz, és a bőrünk feszültté, dehidratáltá vált, és kényeztetésért kiált, így összeválogattunk nektek egy kis szeánszot a kedvenceinkkel megspékelve, mellyel kezelésbe veheted magadat.

1, FÜRDÉS

Először is merülj egy forró kád vízben, és élvezd a habok ölelését. Érdemes ilyenkor egy tápláló olajjal turbózott habfürdőt választani, és pár percre elmerülni a félhomályban. Akár egy fürdőbombával, vagy fürdősóval is feldobhatod a vizet.

Amennyiben a tusolás szerelmes vagy, akkor se búsulj. Válassz tusolóhabot, tápláló tusfürdőt vagy krémet és dobj a tálcára egy tusolóbombát. Nekem a levendulás a kedvencem.

Blogozine Tippek: Kádbavaló csodák a fürdőzés szerelmeseinek.

Tusolás: DM - Balea, Alverde tusfürdők, Tetesept tusfürdők, Nourish vegán, állatkísérletmentes levendulás tusfürdő

furdo4.jpg

2, RADÍROZÁS

Szabadulj meg a lerakódott hámsejtektől és frissítsd fel a bőrödet, hisz nem csak esztétikailag ronda egy dehidratált, száraz bőr, de az tápanyagok is nehezebben szívódnak fel a bőrön keresztül. A radírozás nem csak az elhalt hámsejtektől szabadít meg, de serkenti a vérkeringést, ezáltal pedig serkenti a sejtmegújulást és kötőszövetek közötti lerakodásoktól való megtisztulást. Amennyiben pedig kávés készítményről van szó, akkor a narancsbőrt is szépen tünteti. 

A bőrünk pedig így nem csak szebb, de hidratáltabb is lesz. Fellélegzik.

Érdemes hetente 2-szer nedves bőrön körkörös mozdulatokkal esetleg mosdókesztyű segítségével radírozni.

Az ajkainkra is ráfér ilyenkor egy alapos radírozás. Nem csak a cserepes rétegtől szabadítja meg az ember, de sokkal dúsabbnak is fog hatni tőle.

Blogozine Tippek: 

Testre: Phi naracsbőr elleni  állatkísérletmentes radír, Uriage testradír, Natics Kókusz-citrom vegán és állakísérletmentes testradír

Ajakra: Kell a púder arc/kézradír és ápoló szett, Lush ajakradírok

3, BŐRÁPOLÁS

Fürdés után használjunk tápanyagokban gazdag testápoló krémet, olajat. Testápolót a testre, arcápolót az arcra. Az intim részeken pedig használhatunk szinten olajos ápoló terméket, ami nemcsak ápol, de fertőtlenít is, és a begyulladt szőrtüszőkre is megoldást nyújthat.

Amennyiben olajat használunk, azt mindig nedves bőrre vigyük fel, mivel ezáltal jobban, és mélyebben be tud szívódni. 

Blogozine Tippek: 

Testápoló: Hidratália meggymagolajos állatkísérletmentes testápoló, Schlüssler mélyhidratáló testápoló, DM - Alverde testvajak

Olajos: Babaolaj :)

bor.jpg

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');