Nem lehet macskád ha gyereket vársz? Dehogynem!
2017. november 03. írta: Szabinae

Nem lehet macskád ha gyereket vársz? Dehogynem!

Rengeteg tévhit kering a neten arról, hogy ha állapotos leszel, azonnal szabadulj meg a macskádtól, mert az veszélyes a magzatra nézve. Ez nettó baromság. Egyrészt a kisállatod a családtagod, másrészt, ha egy ideje már veled van, akkor hozzászokott a szervezeted a bacijaihoz.

macska_1.jpg

TOXOPLAZMÓZIS

A macskáknál gyakori betegség, mely az emberre is átterjed. A kismamáknál vetélést okozhat. A jó hír, hogy valószínűleg már rég átestél ezen, mivel ez egy alapjáraton takonykórral járó pár napos betegség, és ezáltal egy életre védett lettél ellene. A lakosság kb 1/3-a már túlesett rajta, csak nem tud róla.

Fontos! A babavárás korai szakaszában (inkább tervezésekor) vidd el cica dokihoz a macsekot, és nézesd meg, hogy fertőzött-e. Ezen kívül ne te takarítsd a macska kakit, hanem bízd rá valaki másra ezt a nemes feladatot, mivel a kórokozó a macska ürülékben található. Ha óvatos vagy, semmi bajod nem lesz. 

Akkor amikor befogadtad a cicát magadhoz, felelősséget vállaltál érte. A nagyobb gyerektől sem szabadulsz meg, csak mert jön a kistesó.... Ha vigyázol arra, hogy ne te takaríts a cica után, és nem is fertőzött a macs, akkor engedd el a füled mellett a károgókat, és élvezd a várandósságot a cicáddal. Nincs is jobb a doromboló szőrpamacsnál a hasadon. Plusz állítólag nyugtatja is a picit a rezgő szőrgolyó :)

MEGFOJTJA ÁLMÁBAN A GYEREKET

A macska nem fogja bántani a kisbabát. Sőt! Vigyázni fog rá, és kiemelt feladatként kezeli az őrzését. Bár hosszabb időre ne hagyd egyedül az újszülöttet vele, mivel a macska nem egyenlő egy felnőtt emberi bébiszitterrel. Később pedig fektesd le a  növekvő gyermekkel is, hogy mit szabad csinálni a macsekkal. Pl nem nyúlkálunk a popsijába, nem húzogatjuk a farkát/bajszát stb. Egy 1 éves már felfogja és nem csinál olyat, amivel bánthatja a macskuszt.

Ki merem jelenteni, hogy a gyerekre a macska nem jelent veszélyt, viszont a mindenbe beleütöm az orromat, és beleszólok, hogy neveld a gyermekedet, miként legyél terhes, hogy néz már ki a hasad- kotnyeleskedők igen. Ellenük vajon mikor készül el a védőoltás? :D

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');