A glutén- és tejmentes recept kreálás nem mindig móka és kacagás, ám nem is lehetetlen, így sok kísérletezés után megszületett a tökéletes mézespuszedli receptje is természetesen mentesen :) Maga a puszedli rendkívül omlós lett, ám érdemes dobozban tárolni őket, amennyiben nem azonnal vagy másnap eszitek meg őket. Íme a karácsony egyik ikonikus desszertje mentes verzióban!
Hozzávalók:
- 50 g rizsliszt
- 200 g Schär Farina
- 10 g szódabikarbóna
- 80 g Vénusz immuno kenőmargarin
- 1 tk fahéj
- 1 tk vanilia őrlemény
- 1/2 pürésített banán
- 150 g méz
Elkészítés:
A liszteket, a fűszereket és a szódabikarbónát összekeverem, majd a szoba hőmérsékletű vajjal kézzel összedolgozom. Ezután hozzáadom a pürésített banán, majd a mézet és egy masszává alakítom.
Amint összeállt a tészta, kb 1,5 órára hűtőbe rakom pihenni.
1,5 óra elteltével a sütőt bekapcsolom és előmelegítem 180 fokra légkeveréses funkción.
Közben dióméretű golyókat formázok, majd tallérrá laposítom őket szilikonos, vagy sima sűtőpapírra helyezem őket egymás mellé szellősen.
Amint ez kész van, berakom a sütőbe 8-10 percre, majd hagyom kihűlni az elkészült mézespuszedliket.
Jó étvágyat!