5 hiba, amit fogmosáskor elkövetsz
2018. március 27. írta: Szabinae

5 hiba, amit fogmosáskor elkövetsz

Sokan meglepődhetnek ezen, de bizony még egy olyan egyszerű és hétköznapi dolgot is, mint a fogmosás lehet rosszul csinálni. Sok múlik a technikán, az eszközön és persze az időtartamon is. A nem megfelelően ápolt fogak az egész szervezetünkre kihatnak, ugyanis a fogak és az íny elhanyagolása akár a cukorbetegséghez vagy a szívbetegséghez is vezethet. Sőt! Várandósság alatt egy komolyabb fogbetegség akár koraszüléshez is vezethet, mivel a baktériumok a véráramon keresztül elérhetik a babát is. A babavárás közben felszabaduló hormonokról pedig ne is beszéljünk (ínygyulladást okozhatnak). 

fogselyem.jpg

Ezért is olyan fontos, hogy megfelelően ápoljuk a fogainkat.

A szakértőm - nevezetesen pedig az imádott fogorvosom - pedig meg is osztotta velem, én pedig veletek az az 5 hibát, amit el lehet fogmosáskor követni.

1, SIKÁLOD: A fogmosást finom körkörös mozdulatokkal kell végezni, és nem pedig sikálni. És ne köpd ki rögtön a habot, mert hagyni kell hatni a fogkrémben található fluort hatni. Óvatosan mosd meg / masszírozd át az ínyedet is fogmosáskor.

2, IDŐ: Nem fél perc alatt kell "letudni", hanem 2 percig kell fogat mosni! Viszont savas ételek és gyümölcsök után várni kell fél órát és csak utána lehet fogat mosni.

3, FOGSELYEM: Nem használsz fogselymet, és így a résekbe bekerült étel maradvány "berohad" és elkezdenek szuvasodni a fogaid. A fogselymet az ujjaink kell tekerni és nem csak a fogak közti területet kell vele tisztítani, hanem a a fogak és az íny találkozását is. Óvatos mozdulatokkal fel/le a fogselymet az ínyig.

4, NYELV: A nyelvedet is meg kell mosni, mivel nyelven található kis szemölcsök felületén megtapadnak bacilusok.

5, NEM NYÚLSZ ELÉG HÁTRA: A hátsó fogakat megmosni nem egyszerű, de nem is lehetetlen.. Válassz kisebb fejű fogkefét a művelethez és menni fog.

+1, SZÁJVÍZ: Használj szájvizet is. Én Colgatet használok, de mindenkinek más válik be. A szájvízzel öblögetés nem egyenlő a fogmosással!

Tudsz követni Facebookon is: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');