Ki ne szeretné a Tiramisut? A következőkben egy olyan egyszerű, s gyors Tiramisu pohárkrém receptet osztok meg veletek, melyet nem csak az ízlelőbimbóidat, hanem a szemedet is elkápráztatja - gluténmentesen.
Az olasz desszertet mindenki ismeri. A babapiskótát, krémsajtot, kakaós, kávés desszertkülönlegességet az olaszoknak köszönhetjük, és mindenféle formájában hódít.
Hozzávalók:
- 250 g Mascarpone (laktózmenteset használtam)
- 3 db tojás
- 30 g eritrit vagy cukor, édesítőszer
- 1 csipet só
- vanília aroma, fahéj - opcionális
- 6 evőkanál kávé
- 2 evőkanál (cukormentes) mogyoró szirup - opcionális
- 1 csomag gluténmentes babapiskóta (Schär)
- gluténmentes holland kakaópor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A sárgáját az eritrittel simára keverjük, hozzáadjuk az aromát, a fahéjat, és a mascarponét. Amint egységes krémet kapunk, óvatosan elkezdjük hozzáforgatni a keményre habbá vert fehérjét ügyelve arra, hogy ne törjük össze, mivel csak így kapjuk meg a kívánt állagot.
A kávét és a szirupot egy edényben összekeverjük, és elkezdjük rétegezni a desszertet.
A krémből a poharak aljára teszünk, majd a babapiskóta következik, melyet egy pillanatra megforgatunk a kávés-szirupban, majd megszórjuk kakaóval. Ezután újra következhet a krém, és a piskóta réteg, majd rakjuk minimum 2 órára a hűtőbe pihenni fogyasztás előtt.
Érdemes duplafalú átlátszó pohárban, illetve tálban tálalni. Én a Sparban szereztem be a Zwilling szépségeimet pontgyűjtős akcióval :)
Tudsz követni Facebookon is: Blogozine
Megtalálsz Instagramon is: @szabinea
Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com