Íme világ a legszebb strandjai 2019-ben!
2019. február 28. írta: Szabinae

Íme világ a legszebb strandjai 2019-ben!

Újfent megválasztották a legszebb strandokat a Tripadvisor olvasói. Szerencsére nem kell a világ másik felére utaznunk, ha gyönyörű partokon szeretnénk nyújtózni, mivel szerencsére több európai ország is található a TOP 10-es listában.

Következzenek a világ legszebb strandjai. Te melyiken voltál már?

10, SEVEN MILE BEACH - Negril, Jamaica

A Seven mile beach talán a legjobb példa a tökéletes trópusi környezetre. Gyönyörű panorámás kilátás nyílik az óceánra. Hófehér homokos part, és a kék minden árnyalatában csillogó víz várja a látogatókat.

7-mile-beach-negril-1.jpg

9, PLAYA NORTE - Yucatán-félsziget, Mexikó

A Mujeres sziget (Asszonyok-szigete) Cancun partjai mellett népszerű hely a pihenéshez és vadállatok megfigyeléséhez. A tengeri teknősök és Cetcápák a két legnépszerűbb faj, amit itt látni lehet.

playa-norte_messico-gettyimages.jpg

8, SEVEN MILE BEACH - Seven Mile Beach, Nagy-Kajmán

Árnyékos kazuárfával övezett tökéletes homok, hihetetlen színű víz jellemzi a strandot.

7, SPIAGGIA DEI CONIGLI - Szicília, Olaszország

A Földközi-tenger egyik leghíresebb strandja, amely annak köszönhető, hogy kristálytiszta a víz, és itt található az ország legszebb panorámája. A strandot egy sziklás, homokos öbölben találjuk, mellette a csodálatos Tabaccara-barlang. A parton található a cserepes teknősök egyik fontos fészekrakó helye, melyet védenek, és tilos őket éjszaka zavarni. 

A víz sekély, tehát ha úszni szeretnénk, akkor legalább 100 métert befelé, viszont a keskeny öböl védve van a szelektől és az erős hullámoktól. Valamit valamiért :)

spiaggia_conigli-sicilia.jpg

6, CLEARWATER BEACH - Clearwater, Florida, USA

“Az apró szemcséjű, fehér homok a védjegye ennek a fantasztikus tengerpartnak. Tökéletes egy egész napos strandoláshoz. Még az is előfordulhat, hogy az ember megpillant egy-két delfint játszani a távolban.”

hilton-clearwater-beach.jpg

5, GRACE BAY - Providenciales, Turks- és Caicos-szigetek

Homokos part, kristálytiszta, hihetetlenül kék víz, és álomszép korallzátonyok jellemzik a strandot. Kitűnő snorking helyszín, és itt található a palackos delfin élőhelye is.

4, LA CONCHA BEACH -  Donostia-San Sebastian, Spanyolország

Playa la Concha egy gyönyörű strand San Sebastián óvárosa mellett. Egy kis öbölben fekszik, és hegyekben veszik körbe. Romantikus sétákhoz, és strandolásra is kitűnő. 

la-concha-san-sebastian1.jpg

3, EAGLE BEACH - Palm-Eagle Beach, Aruba 

“Aruba legszebb tengerpartja ez. Bensőséges, csendes, derűs és elbűvölő! Az Eagle Beach egy fehér homokos és türkiz vizű, idilli karibi strand, a vízi sportok szerelmeseinek nagy kedvence."

2, VARADERO BEACH - Varadero, Kuba

“A világ eggyik legszebb tenger-óceán partja!”

Hicacos-félszigetén több mint 20 kilométer hosszú puha, fehér homokos strand és pompás kék tenger várja a látogatókat. Számtalan barlang és lagúna teszi izgalmassá a partot, melynek hőségét a tenger felől fúvó szellő teszi elviselhetővé.

1, BAIA DO SANCHO  – Fernando de Noronha, Brazília

“Ahogy az ember végigmegy egy keskeny ösvényen, el sem tudja képzelni, mi vár rá. A fantasztikus látvány olyan, mintha egy délibáb lenne.”

Brazíliától 340 km-re található kis szigeten nincs más, csak a természet. Az UNESCO által őrzött környezetvédelmi területnek nyilvánított szigeten januártól júniusig teknősök lepik el az egész szigetet, és ilyenkor Fernando de Noronha szigetére korlátozást vezetnek be, védve a teknősöket. Emiatt csak korlátozottan látogatható, viszont az év másik felében érkeznek a delfinek, akikkel akár úszni is lehet a strand mellett. 

baia.jpg 

Tudsz követni Facebookon is: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

Forrás

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');