Íme a Budapest Central European Fashion Week legszebb ruhakölteményei
2019. április 03. írta: Szabinae

Íme a Budapest Central European Fashion Week legszebb ruhakölteményei

bcefw_cover.jpg

A napokban zajlott le a Budapest Central European Fashion Week, melyet immáron harmadik alkalommal rendeztek meg a  Várkert Bazárban. A BCEFW keretein belül magyar és lengyel és cseh tervezők legújabb kollekcióit láthatta a közönség. 

A legerősebb nap kétséget kizáróan a péntek volt; ekkor mutatta be Abodi Dóra, Merő Péter, Maison Marquise, Elysian és a Sentiments is a ruhakölteményeit, melyek rögtön kedvenceimmé is váltak. 

A sminkekért idén a L'oréal, a hajakért pedig a Kevin Murphy csapata felelt :)

ABODI

Impozáns glamouros éjszakai sziluettek, dögös Nők egy kis dekandens rafinériával megfűszerezve jellemzi Abodi Dóra legújabb kollekcióját. A kifutón láthattuk az következő év meghatározó trendjeitől kezdve az Abodi Dóra darabokra jellemző sikket is. Mintha csak a New York Fashion Week képeit nézegetné az ember. Kiválóan ötvözte újra a romantikus esztétikát a vad, elemi nőiességgel. Az idei évben pedig már nem csak a Nőkre, hanem a Férfiakra is gondolt, ugyanis megjelent a kollekcióban a férfi ruházat is.  

Kattints a képre a ruhakölteményekért:

PETER MERO

A tervező ruhakölteményei nemzetközi szinten is megállják a helyüket, hisz a képeket, s magát a kollekciót is elnézve mintha Haute Couture bemutatóra csöppent volna az ember. Az elegáns nagyvilági Nőt célozta meg, ejtette rabul sziluetteivel a tervező. A haj, és a fekete fátyol használata a Francia elegáns nőre utal, míg a smink hangsúlyossága a Fekete Hattyúra emlékeztet engem. Szó mi szó, gyönyörű és sikkes lett az egész kollekció.

Kattints a képre a ruhakölteményekért:

MAISON MARQUISE

Az idei évben a ruhaköltemények tervezéséért Kiss Márk felelt, akiknek köszönhetően kapott egy fiatalos lendületet az egész kollekció, amely nemzetközi viszonylatban is meg tudja állni a helyét.

Kiss Márk a Maison Marquise-zal közös kollaborációs kollekciójával megmutatta, hogy nem csak remek stylist, hanem tehetséges tervező is egyben. Az elegáns viseletet ötvözte a sportossal úgy, hogy a márkára jellemző minták, és vonalvezetés nem "sérült" a tervező változás miatt. A i-re pedig a pontot a kiegészítő tette fel, ugyanis a fejkendő használata a tradicionális magyar vidéki viseletre is visszatekint.

Kattints a képre a ruhakölteményekért:

SENTIMENTS

Bohém, légies, feltűnő, és pöttyös a Sentiments új kollekciója. Játékos vonalvezetés és franciás sikk jellemzi a ruhakölteményeket különböző vonalvezetésben. Láthatunk overált, bohém felsőt, aranyos rövidnadrágot, elegáns kabátot, és hatalmas alkalmi ruhakölteményeket is kalappal és cukorkás sminkkel megbolondítva. A Sentiments idei kollekcióját leginkább a ready-to-wear-ként tudnám jellemezni, hiszen abszolút, akár a mindennapokon / randevúkon is hordható darabokat vonultatott kifutóra.

Kattints a képre a ruhakölteményekért:

ELYSIAN

A márkára jellemző finomság, légiesség, és letisztult vonalvezetés jelent meg az idei kollekcióban is. A törtfehér még mindig az egyik jellemző szín a Elysiannál, mint ahogy a könnyű, lágy anyagok is, mint például a muszlin, a selyem és az angol tüll. A derékhangsúlyos, nőies ruhák játékos eleganciát sugallnak. Idén megjelentek szexibb darabok is a márka életében. A bemutatót egy gyönyörű tánc előzte meg szalaggal, ami a kollekció légies mivoltját hivatott hangsúlyozni.

Kattints a képre a ruhakölteményekért:

NANUSHKA

A Nanushka egyike azon tervezőknek, akik nemzetközi viszonylatban is megállják a helyüket, és a  Net-a-Porter, a Bergdorf Goodman, a Nordstrom, a Saks Fifth Avenue és még sok más nemzetközileg elismert oldalon találhatóak meg a ruhakölteményei.

Az idei évben hűen önmagához a letisztult vonalvezetésnél, és a föld színeknél maradt.

nanushka.jpg

Képek forrása: BCEFW 

Ám nem csak a ruhakölteményeket érdemes megnézni, de a sminkeket is, ugyanis ez tette fel arra a bizonyos i-re a pontot több tervezőnél is. Az idei évben pedig a L'oréal csapata igazán kitett magáért. A kollekciók, és a meseszép ruhaköltemények pedig a megfelelő sminkkel és hajjal válnak teljessé. Egy jól megválasztott smink, és haj viselet a bemutató során fel tudja tenni az i-re a pontot, és maradandóbb élményt hagy a nézőben.

Tudsz követni Facebookon is: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

 

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');