Ezek a legmenőbb úticélok! Legalábbis az Insta szerint
2019. április 09. írta: Szabinae

Ezek a legmenőbb úticélok! Legalábbis az Insta szerint

Bloggerként meg szoktam nézni, hogy hol is tudok szép, különleges képeket készíteni, mivel imádok fotózni. Ergo vadászom az úgynevezett Instagrammable / Instagramkompatibilis helyszíneket. Ehhez tökéletes alapot nyújtanak az Instagram képek és az úti beszámolók az adott országról / városról.

insta_helyek_blogozine.jpg

FunFact: Erre a fajta turizmusra már cégek is alapultak, ugyanis tudtok bérelni magad mellé egy profi fotóst az adott városban (Budapesten is), aki végigkísér titeket a nyaralásotok alatt, és profi képeket, esetenként videót készít rólatok. Menő ugye?

Mutatom is kedvenc helyszíneimet, melyek az én bakancslistámon szerepelnek:

BARCELONA, SPANYOLORSZÁG

A #barcelona -ra több, mint 46 millió találatot dob fel az Instagram. Számos népszerű fotózási helyszín található a katalán fővárosban. Felkapott helyszínnek számítanak a Gaudi által tervezett épületek. Ilyen például a Sagrada di familia, a Güell Park, a Casa batlló, a Casa mila is. Ezen kívül érdemes felmenni Tibidabó-ra, ahonnan eszméletlen szép kilátás nyílik az egész városra. Az itt található templom tetejére is fel lehet menni lépcsőn keresztül, de a mozaikkal kirakott ikonokat is érdemes alaposan megtekinteni.

A belváros tele van rooftop bárokkal, a tengerparton pedig panorámás hotelek bárjai várják az ide látogatókat.

barcelona-3226639_1920.jpg

 

PÁRIZS, FRANCIAORSZÁG

A világhírű város anno nem is gondolta volna, hogy a világkiállításra eredetileg ideiglenesen felépített Eiffel torony a világ legfelkapottabb úticéljává teszi. Ám Párizs nem csak az Eiffel toronyból áll, számos építészeti és kulturális emlékű várja az ide látogatókat. Mutatom a 3 legnépszerűbb párizsi látnivalót:

EIFFEL TORONY

A világkiállításra felépített építmény az eredeti tervek szerint lebontásra került volna, de végül megtartották Gustave Eiffel alkotását. Érdekesség, hogy eredetileg Budapesten építették volna fel, de mi nem kértünk belőle, így a Nyugati pályaudvar melletti található Eiffel tér lett végül megépítve. Az egész tér pedig amiatt van lesüllyesztve, mivel elkezdték még anno kivájni a torony alapjait.

Az Eiffel torony a maga 324 méterével 1930-ig a világ legmagasabb építményének számított. Rengetegszer próbálták meg lebontani, felrobbantani, de a németek fegyvereket is akartak belőle készíteni, de végül egyik terv sem sikerült, és a világ legfelkapottabb turista látványossága lett belőle.

eiffel.jpg

NOTRE-DAME KATEDRÁLIS

A világ leghíresebb temploma, a Notre-Dame katedrális gótikus ablakaival, hatalmas belső tereivel, gyönyörűen faragott kőcsipkéivel. Gondoltátok volna, hogy itt koronázták meg Napóleont és itt avatták szentté Jeanne d’Arc-ot?

5 hatalmas harag található a katedrálisban, ezek közül a legnagyobb Emmanual, amely 13 tonnás. Ezeket csak különleges ünnepek alkalmával szólaltatják meg.

Aki kedvet érez a katedrális tetejéről megtekinthető csodálatos panorámához, annak csupán 400 lépcsőfokot kell megtennie felfelé.

ancient-antique-architecture-1460145.jpg

LOUVRE

A művészetek múzeuma 1793-ban nyitotta meg kapuit, és olyan műkincsek találhatóak többek között a Louvre-ban, mint a Milói Vénusz, Hamurabi törvénykönyve, a Mona Lisa, a Regent gyémánt, Raffaello, Botticelli, Caravaggio, Monet és Delacroix művei.

A földből kiálló üvegpiramis népszerű fotózási téma a turisták körében.

evening-exhibition-france-2363.jpg

+1 DIADALÍV

A Charles de Gauelle tér közepén áll Párizs legismertebb diadalíve, az Arc de Triomphe, melyet  Titus római császár hasonló emlékművéről mintáztak.

diadaliv.jpg

EGYESÜLT ARAB EMÍRSÉGEK

A olajra épült ország a legek országa. A legtöbb világrekordott itt jegyzeték be. A semmiből felépült városok mellett történelmi jelentőséggel bíró épületek is találhatóak az Emírségekben.

SHEIKH ZAYED MOSQUE, ABU-DZABI 

A Zayed sejk mecset a világ nyolcadik legnagyobb, és egyben leglélegzetelállítóbb mecsete. Nevét Zayed bin Szultán Al Nahyan emír-elnökről kapta. 

sheikh_zayed_mosque_abu-dzabi_egyesult_arab_emirsegek_2.jpg

BURJ KHALIFA, DUBAI 

A világ legmagasabb épülete 828 méteres, és itt található a világ legmagasabb kilátója 555 méter magasban, és az épületben van a világ leggyorsabb liftje is. A Dubai Mall-ból lehet a toronyba bemenni. Érdemes a reggeli, vagy esti órákban menni, mivel álomszép panomámával találjuk szembe magunkat a kilátóból.

burj-khalifa.jpg

A KÉK MECSET / THE BLUE MOSQUE, ISZTAMBUL

Az Ahmed-szultán mecsete egy történelmi istentiszteleti hely, amelyet a becslések szerint 1609 és 1616 között építettek. Leginkább tavasszal érdemes menni, amikor teljes pompájában tekinthetőek meg a virágok a mecset körül.

sultan-ahmed-mosque-istanbul-turkey.jpg

TAJ MAHAL, AGRA, INDIA

A Taj Mahal a Jamuna folyó partján található Agrában. A 17. században épült mauzóleumot egy megtört szívű férfi építette az elhunyt feleségének. Nem tipikus mauzóleum, hanem inkább egy teljes épületkomplexum, melynek része a fehér márvány síremlék is. Ez a világ egyik leghíresebb emlékműve.

taj_mahal.jpg

NEW YORK, USA

New York metropoliszát nem kell senkinek bemutatnom. Számos ikonikus épülete, és utcaképe van, mely minden fashion / utazó blogger feedjében megtalálható.

EMPIRE STATE BUILDING 

Az ikonikus Manhattanben található felhőkarcoló 103 emeletes magas, és 360 fokos panorámával rendelkezik a 86. és 102. emeleten.

empire_state_building.jpg

FREEDOM TOWER

A torony New York-i Világkereskedelmi Központ területén áll. Ez a legmagasabb épülete a városrésznek. A 100., 101., és a 102. emeleten található One World Observatory-ból pedig csodaszép kilátás tárul a városra.

freedom_tower.jpg

SYDNEY, AUSZTRÁLIA 

Ausztrália nem csak a szörfösök kedvenc úticélja, hanem a fotózkodni vágyóké is.

SYDNEY-I OPERAHÁZ

Valószínűleg Ausztráliában a legismertebb építészeti remekmű, mely évente több mint 8,2 millió látogatót fogad, és több mint 2000 előadóművészt mutat be a nagyközönségnek.

sydney-opera-house-at-dawn-.jpg

SYNEY HARBOUR BRIDGE 

Amikor szóba kerülnek a lélegzetelállító naplementés képek, akkor előkelő helyen említik Sydney kikötőhídjának látképét. Okkal.

sydney-.jpg

Képek forrása: Getty, pixabay

A teljes bejegyzést az oterzek.blog.hu-n olvashatod el, ahol múlt héten publikáltam :)

Tudsz követni Facebookon is: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');