A hamburgerről most ne a fast food jusson eszedbe, hanem egy élmény, ami órákig átveszi az ízlelőbimbóidon az uralmat. Merthogy biztos nem gyakran eszel almás – zelleres- rozmaringos hamburgert hagymalekvárral.
A mostani bejegyzésemet pedig pontosan ez az ízkombináció ihlette.
Hozzávalók:
- 2 csomag darált Gallicoop pulykamell
- 1 alma
- 1 zeller
- rozmaring
- só, bors
Elkészítés:
Az almát, és a zellert vágd apró kockára. A darált húst fűszerezd sóval, borssal, és rozmaringgal, majd keverd
össze az apróra vágott almával és zellerrel. A masszából formázz pogácsákat, és grillezd / süsd őket folyamatos
forgatás mellett készre.
A hagyma lekvárt be tudod szerezni készen, vagy meg tudod csinálni magad is.
Hagymalekvárhoz a hozzávalók:
- 1 kg lilahagyma
- 2-3 evőkanál
- 1 csipet só
- kevés víz
- 2-3 evőkanél cukor (vagy egy kevés méz)
- 3 cl fekete balzsamecet
A bucikat is pirítsd meg kicsit.
Amint kész vagy, a következőképpen érdemes összeállítani a hamburgert:
Buci – Majonéz—Hagymalekvár—Saláta (rukkola)—Hús—Paradicsom—Hús—Avokádó—Buci
Édesburgonya chips-szel tálaltuk Palkóval.
Jó étvágyat hozzá!