Íme a DIOR tavaszi Haute Couture kollekciója
2020. január 21. írta: Szabinae

Íme a DIOR tavaszi Haute Couture kollekciója

Istennős, feminista, és álomszép

Maria Grazia Chiuri és Judy Chicago egyesítették erőiket és megalkották a DIOR ház idei istennő kollekcióját.
A gyönyörű ruhakölteményeket elnézve a római istennő sziluettjei sejlenek fel lelki szemeim előtt.

A Dior istennők római szandáljukban sétálva, beraranyozott kiegészítőkkel. fényűző anyagokkal borítva sétáltak végig a kifutón. Selymes, rojtos varrás nélküli ruhák, drapírozott, csavart anyagok, átlátszó sifonok, és arany lamé szövetek jellemzik ezt a kollekciót, melyet a római Botticelli-szobrok, és a görög-római peplók ihlettek.
Fontos szerephez jutott a kollekció megalkotása során a Nő, a termékenység. Erre utal a fátyol, ami a holdat szimbolizálja, mely a nők termékenységének erős, ősi szimbóluma.

KATTINTS A KÉPRE A KOLLEKCIÓÉRT:

Chiuri feszegeti a feminista ideológia határait, és arra törekszik, hogy megalkossa a kultúrák közötti globális testvériség érzetét. A bemutató végén ehhez mérten a fő kérdés a következő volt: Mi lenne, ha a nők uralják a világot?

Természetesen mindent másképp tennénk, az biztos. A nők divatjának tartományában radikálisabb gondolkodásra van szüksége, és a haute couture kollekciókat valóban minden korosztályú, formájú és kultúrájú nők számára mutathatnák be. Ez a modern istennő hatalmának megtestesülése lehetne.

Még több inspirációért látogass el Facebookra: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

Képek: Alessandro Lucioni / Gorunway.com 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');