Top 5 tipp hajhullás ellen!
2020. február 22. írta: Szabinae

Top 5 tipp hajhullás ellen!

hair-loss_stock.jpg

A hajhullásról, és annak okairól korábban már írtam, és az inzulinrezisztenciám miatt nekem finoman szólva is csomókban hullott is a hajam. Szerencsére ez azóta már mondhatni normalizálódott nálam, ám a vőlegényem hajápolási (hajhullás elleni) rutinját nemrégiben kezdtük el felépíteni. Rengeteg szempontot kellett ehhez figyelembe venni, és ahhoz mérten megtalálni a működőképes megoldásokat. 

Az öröklött tényezőkön kívül hormonális problémák, immunbetegségek,  különböző hiányállapotok, vérképzőrendszeri eltérések, gyulladások,  és májműködési eltérések okozhatnak kóros hajhullást. Ennek felderítésére vannak már szuper vizsgálatok is.

Mi a következőket tudjuk a tapasztalataink alapján ajánlani:

TISZTA ÉTKEZÉS

A gyorséttermi étkezések, a vitaminhiányos ételek fogyasztása sok esetben tudnak mind emésztőrendszeri, mind bőr, mind hajproblémákat okozni. Tudom, a mindennapi rohanásban sokszor nem lehet kiegyensúlyozottan étkezni. Mi pontosan emiatt tartunk magunknál fehérje szeletet.

Sok esetben különböző ételek iránti érzékenység (főleg a tej, és glutén) miatt tud még csomókban hullani a haj, mivel ezek gyulladást okoznak a szervezetben, ami pedig fokozott hajveszteséghez vezet. A hormonháztartás felborulása (nemi hormonok, inzulin, vércukor) miatt pedig vizesedés, hajhullás, bőrproblémák jelentkezhetnek. Amennyiben ilyesmit tapasztalsz, akkor érdemes elmenned egy alapos kivizsgálásra!

Ezen kívül törekedj a magas vas, cink, réz,  A-, B-, C- és E-vitamin tartalmú ételek / italok bevitelére.

Mi rengeteg zöldség tésztát, növényi fehérjét kezdtünk el fogyasztani. Ezen kívül (miattam alapból is) nem fogyasztunk sem glutént, sem tejet, sem cukrot. Nem mondom, hogy egyszerű, de szépen lassan változatossá, és egészségessé lehet tenni az étkezéseket korrekt költségek mellett.

FRIZURA

Az állandó hajfelkötéssel (szoros lófarok) konkrétan megölöd a hajhagymáidat. Én emiatt fonom sokszor, mert az nem húzza le. Váltogasd a hajviseletedet, ne használj a fejbőrödre hajlakkot, amennyiben pedig mégis előfordul, akkor lefekvés előtt most le legalább tiszta vízzel róla, mert nem tud tőle a lélegezni a bőr.

Ezen kívül a normál levegős hajszárítást preferáld! A forró levegő sem tesz a hajadnak túl jót. Vizesen pedig csak és kizárólag vizes hajra való fésűvel fésüld, különben cibálni fogod a hajadat, és törni a hajvéget!

A férfiaknál a hajformázó szerekkel kapcsolatban szintén a hajmosást ajánlom lefekvés előtt, és a normál levegős hajszárítást utána!

SAMPON

A szilikon nagyon nem tesz jót a fejbőrnek. Eltömíti, és nem hagyja lélegezni azt. Emiatt én mindenképpen szilikonmentes sampont tudok csak ajánlani. Ha pedig azt szeretnéd, hogy fokozza a hajnövekedést is a samponod, akkor szerencsére már több szuper termék közül lehet választani. 

Többféle hajhullás elleni sampon található a piacon, melyek csökkentik a haj veszteséget, és serkentik a növekedését. Megnyugtatják az irritált fejbőrt, serkentik az új haj növését, és erősítik a hajszálakat. A fő összetevő pedig nem más, mint a koffein, és a a különböző aminosavak. Ezek fokozzák a vérkeringést, serkentően hatnak a hajnövekedésre, miközben ápolják, és erősítik a hajszálakat. 

Nálunk most az aktuális kedvenc az Alpecin és a Kérastase hajhullás elleni sampon (Specifique Bain Prévention). Más-más hatómechanizmussal működnek, és kiegészítik egymást. Ezeket jelenleg a párom használja, és látható minőségi javulást tapasztalunk a használata mellett.

SZÉRUM

Ebből a Kérastase Specifique szérumot használja a hajmosások után Kálmi. A hajhullás elleni szérumoknak a következőket érdemes tartalmaznia:

Aminexil: Ez a szőrtüsző öregedését előzi meg, mivel egy  olyan bizonyított klinikai hatékonyságú, hajhullás elleni referencia molekula, ami meghosszabbítja a haj életciklusát.

PP-vitamin: Optimalizálja a fejbőr vér mikrocirkulációját.

Arginin: Olyan aminosav, amely fokozza a sejtjeinek működését. Erősíti annak szerkezetét. 

FESŰ

Érdemes olyan fésűt választani, ami nem cibálja a hajat, nem tépi azt, és stimuláló hatással tud lenni a fejbőrre is. Nekünk a Tangle Teezer vált be, de mindenkinek más a preferenciája a fésűjével kapcsolatban. A lényeg, hogy ne bántsa a hajadat fésülés közben!

Nekem a derékig érő hajamra immáron 3. éve csak ezt használom (többféle típus is van itthon: nedves hajra való, finish, és utazó méret is). Kálmi 1 éve kapott egy fekete Tangle Teezert, és azóta ő is csak azzal fésülködik. 

Még több inspirációért látogass el Facebookra: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

 Szponzorált bejegyzés

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');