Édességajánló az édesebb mindennapokért
2020. március 23. írta: Szabinae

Édességajánló az édesebb mindennapokért

A csokoládé szó szerint egy falatnyi boldogság, ugyanis kémia reakciót indít el bennünk a fogyasztása. Pontosabban szólva az csokoládé fokozza endorfin hormon - másnéven boldogsághormon - termelését.  Ez a hormon elengedhetetlen az idegrendszer hatékony működéséhez, a jó közérzethez, a stressz csökkentéséhez, és persze az immunrendszert is erősítik miközben boldogságérzetet okoz. 

Jól hangzik igaz? És mindezt a minőségi csokoládé fogyasztása indítja be a testünkben.

A mostani helyzetben pedig minden boldogsághormon jól jön a mindennapokban. Hetente járunk boltba (maszkban, kézfertőtlenítővel), hogy bevásároljunk a szülőknek, és a társasházban lakó idősebbek számára. Szerencsére szuper környéken lakunk, és pár percre található tőlünk a máriaremetei Lidl, így innen mutatom Nektek a kedvenceimet:

NYUSZIS CSOKI NYALÓKA

Nem csak a gyerekek tudnak függőjévé válni. Két ízben: tej és fehércsoki verzióban kapható. Tökéletes nassolnivaló uzsonnára kicsiknek és nagyoknak :)

lidl_favorina.jpg

JÉGKRÉM DESSZERTEK

A különböző ízekben lehet megtalálni: 

  • epres jégkrém citromos töltelékkel, joghurtos bevonóval, epergranulátummal megszórva
  • ír krémlikőr ízű jégkrém kakaós töltelékkel, kakaós bevonóval, süteménydarabokkal megszórva
  • krémtúrós-tejes jégkrém málnás készítménnyel töltve, fehér bevonóval és fagyasztva szárított málnával 
  • erdei gyümölcsös tejjégkrém erdei gyümölcsös készítménnyel töltve, kakaós bevonóba mártva, fagyasztva szárított málnával

dsc02128-2.JPG

ÉTCSOKOLÁDÉ TOJÁSOK LIKŐRREL TÖLTVE

Amennyiben szereted a likőrős csokikat, akkor mindenképp érdemes beszerezned pár ízt. Én a whiskyset tudom ajánlani :)

A következő ízekben találod meg:

  • tojáslikőr
  • ameretto likőr
  • feketeribizli likőr
  • whisky alapú krémlikőr

dsc02120.JPG

ÉTCSOKOLÁDÉ

Érdemes minimum 50%-os csokoládétartalmút választani. Én szeretem a kandírozott narancshéjjal / cukrozott, szárított amerikai tőzegáfonyával, epres készítménnyel és fagyasztva szárított málnával díszített édességeket, mert adnak nekik egyfajta kellemes felütést. A liofilizált gyümölcsök pedig egyszerűen isteniek rajtuk.

lidl_deluxe_1.jpg

PILLANGÓ ÉS KISCSIBE CSOKIK

Különböző színekbe és karakterekbe öltöztetett tejcsokoládék: Kiscsibék, pillangók és nyuszik várják mini méretben a kicsiket. Tökéletes ajándék lehet húsvétra.

dsc01801.JPG

KRÉMLIKŐR

Erre az italra nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy folyékony mennyország. Szigorúan felnőttek számára, ugyanis alkohol krémlikőrről beszélünk isteni csokoládé ízzel. Csajos összejövetelekre, vagy csak úgy is ajánlom a fogyasztását, ha szeretitek az ilyen jellegű italokat.

lidl_deluxe_csoki_likor.jpg

CREME BRULEE

És végül nem csoki, de nem tudok elmenni szó nélkül emellett a mennyei desszert mellett! Lágyan krémes, és a a nagyobb ízélmény érdekében szórhatsz bele csoki, vagy gyümölcs darabkákat:

img_8537.JPG

Még több inspirációért látogass el Facebookra: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

A bejegyzést a Lidl Magyarország támogatta

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');