Nem tudom mikor ettem utoljára tarhonyát. Mióta kiderült a gluténérzékenységem, elég sokfajta alapanyag, s étel kiesett az életemből. Eddig. Ugyanis végre lehet találni gluténmentes verzióban is az iskolás éveim kedvencét.
Ezen felbuzdulva elkészítettem egészséges, mentes verzióban a tarhonyás pulykát.
Ehhez a következő alapanyagokat használtam fel:
- 450 gramm Gallicoop pulykamellfilé
- 200 gramm gluténmentes tarhonya
- 1 db sárga, zöld és piros kápia paprika
- 2 db paradicsom
- Őrölt piros paprika
- Só, bors, chilli (opcionális)
- Víz
- Zsiradék
Elkészítés:
Alapesetben a pörkölt alapba kerül hagyma is, de nekem nem bírja a gyomrom, így meleg zsiradékkal összekevertem a pirospaprikát, kicsit összefőztem, majd beleraktam az edénybe a felkockázott kápia paprikákat, fűszereztem, adtam hozzá egy kevés vizet, és közepes "lángon" (5-ös, 6-os fokozaton az indukciós lapon) fedő alatt megpároltam. Egy kevés idő múlva hozzáadtam a feldarabolt paradicsomot és teljesen puhára pároltam őket.
Amint ezzel megvoltam, a kockára vágott Gallicoop pulykamellfilé következett, amit a párolt zöldségekhez adtam, fűszereztem és fehérre sütöttem a húst, majd kevés vizet adtam hozzá, visszavettem a fokozatot közepesre és lefedve pároltam.
Közben elkezdtem a tarhonyát is elkészíteni az alábbi módon:
A 200 gramm gluténmentes tarhonyát egy kevés zsíradékon megpirítottam, majd felöntöttem 450 ml vízzel, sóztam, majd lefedve közepes fokozaton puhára főztem.
Amint ezzel megvoltam a tarhonyát hozzákevertem a zöldséges pulykamell pörkölthöz, és tálaltam.
Jó étvágyat hozzá : *
Még több inspirációért látogass el Facebookra: Blogozine
Megtalálsz Instagramon is: @szabinea
Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com