Foreo lunától a gua sháig - ezek a legjobb szépségápolási eszközök!
2020. augusztus 19. írta: Szabinae

Foreo lunától a gua sháig - ezek a legjobb szépségápolási eszközök!

Az igazi wellness élmény a 21. századnak köszönhetően már nem csak a kozmetikai szalonokban, hanem az otthonunkban is az életünk része lehet. Az elmúlt években teljesen átalakult az szépségápoláshoz fűződő viszonyom és sokkal tudatosabban veszek meg kencéket, s ruházok be különböző eszközökre. Megtanultam, hogy a minőségnek ára van, és elég csak egyszer megvenni egy szuper készüléket, ami utána évekig a legjobb "barátom" lesz a fürdőszobában.

Sokkal szebb, és látványosan ragyogóbb bőröm lett az elmúlt években, rendszeresen tartok otthon esti szeánszokat, és most a kedvenc szépségápolási eszközeim sorába kalauzollak el benneteket :)

A bejegyzésben található eszközök legalább már egy éve képezik az arcápolási rutinom részét és egyszerűen imádom őket! Igaz, található köztük nem éppen olcsó készülék is, de abszolút megérte az árát (érdemes nézni a különböző akciókat velük kapcsolatban! )

arcmosas2_1.jpg

Látványosan javult általuk a bőröm, és a csajos „wellness esteket” is nálunk tartjuk a csajokkal a szépségápolási eszközeim társaságában!

FOREO LUNA

A svéd hightech óriás eszközeit senkinek sem kell bemutatnom, konkrétan mindenhol lehet már velük találkozni, és itthon is egyre többen rajonganak értük. Sokkal hatékonyabban tisztítható a Lunával a bőr, mint a sima, kézzel történő arcmosással, mivel az apró pulzálások - transzdermális ultrahang - teljes mértékben, alaposabban távolítják el a különböző szennyeződéseket és az elhalt hámsejteket. Konkrétan kézzel tapintható is a lunás és a nem lunás arctisztítás közti különbség. Mivel nekem nehezen tisztuló bőröm van, így a mitesszerek mennyiségén is látom, mikor felejtem el használni, s mikor nem a készüléket.

Alapvetően nálunk 2 különböző, arctisztító készülék van használatban:  A Foreo Luna mini 2 (pink) és a Foreo Luna mini 3 (fekete), melyek kompakt formájuknak köszönhetően minden neszesszerbe, hátizsákba beleférnek, és a pár napos vakációkra is magammal viszem valamelyiket.

A különbség a kettő között annyi, hogy a Luna mini 2-n csak a rezgés erősségén lehet állítani, míg a Luna mini 3 készüléken az időt, a rezgés erősségét is lehet. Illetve az utóbbi a márka jelenleg legokosabb készüléke is egyben, mivel okostelefonnal is kommunikál, és nem csak arctisztító készülék, hanem egy 30-60 másodperces (állítható) Glow Boost arckezelést is meg tud vele ejteni az ember a zuhany alatt.

luna_mini_3.JPG

ARCMASSZÍROZÓ ROLLER / FACE ROLLER

Egyre több helyen lehet már látni különböző ásványokból készült arcmasszírozó rollereket, melyek használata stimulálja a vér áramlását az arcban miközben feszesíti azt. Tökéletes kiegészítői lehetnek a mindennapi arcápolási rutinnak. Én esténként szoktam vele a szérumomat alaposan beledolgozni az arcbőrömbe, de hidratáló krémmel, és önmagában is szuperül működik. Ha extra hatásra vágysz, akkor rakd be előtte picit a hűtőbe :)

Hatása:

  • segíti a szérumok és pakolások hatóanyagainak felszívódását
  • fokozza a vér- és nyirokkeringést, ezáltal serkenti az anyagcserét
  • gyorsítja a méregtelenítési folyamatot
  • segíti az oxigénáramlást
  • serkenti az elasztin, kollagén termelést
  • csökkenti a puffadást
  • feszesíti a bőrt.

Fontos, hogy gyulladt pattanásos bőrterületen nem ajánlott a használata!

Használata:

Felfele-kifelé irányuló mozdulatokkal használjátok. 

dsc00360.JPG

GUA SHA

A Gua Sha használata bonyolultabb, mint az arcmasszírozó rollereké, mert itt nem mindegy az irány, és az erősség sem, mivel egy rendkívül hatékony eszközről van szó, melyek a test egészén lehet használni a méreganyagok felszabadítására és a fáradt, fájó vagy sérült izmok fájdalmainak enyhítésére. Szerencsére YouTube-on több videó is van a témában, érdemes őket használat előtt alaposan áttanulmányozni.

A rollerhez hasonlóan ásványi kőzetből készül, és legtöbbször jáde, vagy rózsakvarc Gua Sha-t lehet találni a webshopokban.

Hatása:

  • serkenti az anyagcserét, fokozza a vér- és nyirokkeringést
  • méregtelenít
  • gyorsítja a a gyógyulási folyamatokat
  • fokozza az elasztin és a kollagén termelést, ezáltal javítja a bőr rugalmasságát
  • lazítja a kötőszöveteket, és az arcizmokat

Használata:

Az arcmasszírozó rollerrel ellentétben ezt csak és kizárólag olajos szérummal lehet használni, hogy nem sérüljenek a kötőszövetek  a húzó mozdulatok következtében. Az arcomra, és a nyakamra arcápoló olajat szoktam használni, a testemre pedig (combra a cellulit masszázshoz pl.) Nuxe olajat.

Az arcodon felfelé és kifelé irányuló mozdulatokkal kell használni a Gua Sha-t az hajlított oldalát használva, a nyakon és az állkapocs mentén pedig felfelé irányulókkal. Először a nyakon kell kezdeni, és szépen sorban kell haladni felfelé, majd a hajtőnél kell befejezni a kezelést.

istock-1164242327-1170x780_1.jpg

FOREO UFO

Lassan két éve életem része a svéd hightech cég okos maszkja is, melyet leginkább fotózások, randi előtt szoktam használni, illetve ha látom a bőrömön, hogy ráférne egy kis extra kényeztetés. Az ára miatt nála is érdemes lesni az akciókat és akkor lecsapni rá. A készülék teljes spektrumú LED-es fényterápiát, applikáción keresztül testreszabható bőrápolási kezeléseket és szuper termoterápiát, illetve krioterápiát nyújt a használójának a maszkban található tápláló összetevőkön kívül. Pár hete az új Ufonak is boldog tulajdonosa lettem, ami egy továbbfejlesztett verziója a korábbi verziónak. A tapasztalatom vele kapcsolatban eddig annyi, hogy több színben nyújt fényterápiát és a termoterápiás kezelésben is jelentős változás történt pozitív irányba, de még be fogok Nektek róla bővebben is számolni, hogy megéri-e beruházni az újra vagy sem :)

Több féle maszkkal használom, ebben a tekintetben is érdemes körülnézni, hogy ki mit szeret, és mire vágyik a bőre, mivel többféle problémára is megoldást tudnak nyújtani.

20180525-img_3156.jpg

Még több inspirációért látogass el Facebookra: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');