Hallottál már a Maskne-ról? - Bőrbetegség kisokos a maszk hordásától
2020. október 15. írta: Szabinae

Hallottál már a Maskne-ról? - Bőrbetegség kisokos a maszk hordásától

A maszk hordása immáron hónapok óta a mindennapi rutinunk részévé vált. Ám sajnos a végeláthatatlan maszk hordásnak és a kézfertőtlenítésnek is megvan a maga árnyoldala. Ebben a bejegyzésben azzal fogok foglalkozni, hogy miként is lehet ezeket a tüneteket és a problémákat a lehető leghatásosabban orvosolni.

Na de mi is az a maskne, és miként lehet tenni ellene?

"A maskne a szájat és orrot védő eszközök, vagyis a szájmaszkok és légzésvédők hosszú ideig történő viselése által kiváltott állapota a bőrnek. Leggyakoribb típusa az úgynevezett  acne mechanica, vagyis mechanikus hatások által kiváltott akné."

HOGY LEHET ELLENE TENNI?

maskne.jpg

1, MEGFELELŐ BŐRÁPOLÁSI RUTIN

Nem győzőm ismételni magamat azzal kapcsolatban, hogy alakítsatok ki egy szuper bőrápolási rutint. Most a maszk hordás miatt még inkább fontos az alapos tisztítás és hidratálás! Én ajánlom, hogy illessz bele egy enyhe aha savas arclemosót vagy szérumot is, hogy még jobban védd a bőrödet az esetleges gyulladásos folyamatoktól. Illetve nekem még a Foreo Luna használata vált be még nagyon, mert a készülék nagyon alaposan megtisztítja minden szennyeződéstől az arcbőrt!

2, MEGFELELŐ ANYAGÚ MASZKOK HASZNÁLATA

Nem mindegy, milyen anyagból készült a maszkod, mert van ami jobban irritálja, dörzsöli vagy éppen szárítja a bőrődet. Figyeld meg, és azt használd utána, amelyikben a legjobban érzi magát az arcbőröd.

Erre én személy szerint egy  100%-ban pamutból készült textilmaszkot ajánlanék, mely nem szorít, és nem dörzsöl sehol a használt során.

3, TISZTÍTÁS

Amennyiben nem egyszer használatos maszkot használsz, abban az esetben minden használat után tisztítsd meg, és fertőtlenítsd!

4, KEVESEBB SMINK

Az erős alapozók helyett érdemes ebben az időszakban egy könnyebb textúrájú termékre váltani, majd hazaérve azt lemosni, majd alaposan megtisztítani.

+1 

Ha már megtörtént a baj, és kialakultak a pattanások, akkor érdemes beruházni egy mélytisztító termékcsaládra, mely kifejezetten az aknék ellen van kifejlesztve. Én leginkább az Eucerint DermoPure termékcsaládját ajánlanám nektek. Én abból az arclemosót és a sticket szoktam használni. 

Ezt megkoronázhatjátok a Bioderma Sensibio micellás vizével.

A sminket pedig a Garnier kétfázisú micellás vizénél semmi sem hozza le jobban :)

Arckrémből pedig mindenkinek más válik be, és más a bőrtípusa is, de érdemes egy természetes hatóanyagot tartalmazó, könnyebb textúrájú krémet választani nappalra.

A bejegyzést a Notino.hu támogatta

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');