Linzer glutén-, és tejmentesen
2020. december 18. írta: Szabinae

Linzer glutén-, és tejmentesen

Említettem már, hogy mennyire szeretem a karácsonyi süteményeket? Főleg, ha nem kell attól tartanom, hogy esetleg rosszul leszek tőlük, mert olyan alapanyag van benne, amit nem bír a szervezetem. 

Ezt a linzer receptet már nagyon sokszor csináltam. és egyszerűen imádom. Omlós (kell bele alaposan a lekvár, különben száraz lesz), és eteti magát.

linzer_gluten-_es_tejmentesen_blogozine.jpg

Mutatom is a receptet.

Hozzávalók:

  • 335 g Schär gluténmentes liszt
  • 125 g vegán Rama sütőmargarin 
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 2 db M tojás
  • 1/2 narancs reszelt héja
  • Egy kevés vanília őrlemény

A ragasztáshoz pedig:

1 üveg Deluxe ananászos-sárgabarackos kenhető gyümölcskészítményt használtam, amit a Lidl-ben vettem.

Elkészítés:

Alaposan összegyúrjuk, majd kb. 20 percre pihentetjük a hűtőbe. Fél ujjnyi vastagra nyújtjuk, szaggatjuk a formákkal, majd 15 perc alatt 160 fokon megsütjük. Utána a gyümölcs készítménnyel összeragasztjuk és tálaljuk.

Még több inspirációért látogass el Facebookra: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');