Említettem már, hogy mennyire szeretem a karácsonyi süteményeket? Főleg, ha nem kell attól tartanom, hogy esetleg rosszul leszek tőlük, mert olyan alapanyag van benne, amit nem bír a szervezetem.
Ezt a linzer receptet már nagyon sokszor csináltam. és egyszerűen imádom. Omlós (kell bele alaposan a lekvár, különben száraz lesz), és eteti magát.
Mutatom is a receptet.
Hozzávalók:
- 335 g Schär gluténmentes liszt
- 125 g vegán Rama sütőmargarin
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 2 db M tojás
- 1/2 narancs reszelt héja
- Egy kevés vanília őrlemény
A ragasztáshoz pedig:
1 üveg Deluxe ananászos-sárgabarackos kenhető gyümölcskészítményt használtam, amit a Lidl-ben vettem.
Elkészítés:
Alaposan összegyúrjuk, majd kb. 20 percre pihentetjük a hűtőbe. Fél ujjnyi vastagra nyújtjuk, szaggatjuk a formákkal, majd 15 perc alatt 160 fokon megsütjük. Utána a gyümölcs készítménnyel összeragasztjuk és tálaljuk.
Még több inspirációért látogass el Facebookra: Blogozine
Megtalálsz Instagramon is: @szabinea
Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com