Mire a jó a derma roller, és hogy kell használni? | Szépségkisokos
2021. május 29. írta: Szabinae

Mire a jó a derma roller, és hogy kell használni? | Szépségkisokos

Sokat lehet róla hallani, és az otthoni felhasználás is egyre többször szóba kerül vele kapcsolatban. Na de pontosan mi is az a derma roller? Hogyan kell használni? Lehetséges az otthoni felhasználása? Ezekre a kérdésekre fogok ebben a bejegyzésben válaszolni.

pexels-shiny-diamond-3762400-min.jpg

MI A DERMAROLLER?

A derma roller egy olyan speciális orvosi acélból készült mikrótűs készülék, ami azon az elven alapul, hogy az arcbőr felületén mikro tűszúrásokat ejt a használat során,  ezáltal pedig beindítja az arcbőr saját sejtregeneráló mechanizmusát, így serkentve a kollagén, és elasztin termelését.

Ennek eredményeképpen csökken a bőr egyenletlensége, a pórusok mérete, és halványodnak a ráncok, a pigmentfoltok, illetve a hegkezelésben is szép eredményeket lehet vele elérni.

Javul a bőr rugalmassága is, és sokkal feszesebb, szebb bőrt kapunk a rendszeres használattal.

HATÁSAI:

  • Javítja a bőr állagát és csökkenti a pórusok nagyságát.
  • Csökkenti a ráncok mélységét
  • Feszesíti az arcbőrt
  • Halványítja pattanások után képződött hegeket
  • Világosítja a pigmentfoltokat
  • Megkönnyíti a kozmetikai készítmények mélyebbre hatolását a bőrbe

Tehát egy rendkívül hasznos eszköz az bőrápolás terén a derma roller.

FONTOS TUDNIVALÓK VELE KAPCSOLATBAN

Az eszköz használata előtt mindenképpen tanulmányozzátok át a gyártó használati útmutatóját. Mivel ez egy olyan eszköz, amivel apró sebeket ejt az ember a bőrén, így a legfontosabb az vele kapcsolatban az, hogy használat előtt, és utána alaposan tisztítsátok / fertőtlenítsétek le. Majd pedig tiszta, higiénikus helyen tároljátok a következő használatig.

Fontos, hogy kizárólag alaposan megtisztított arcbőrön szabad alkalmazni. Amennyiben gyulladt pattanások, aknék vannak a bőrfelületen, semmiképpen se használjátok, mert csak rontotok vele!

A kezelés után rettentően érzékeny a bőr, emiatt fokozottan kell ügyelni a fényvédelemre. Tehát mindenképpen minimum 30 faktoros fényvédő használata javasolt!

Mivel sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen arcbőrrel rendelkeznek, én javasolnék a vásárlás előtt egy konzultálást a kozmetikusotokkal, aki meg tudja mondani nektek, hogy a Ti bőrötöknek megfelelő-e ez a készülék, vagy inkább egy arcmasszírozó rollert szerezettek be.

Illetve mint mindennek, ennek az eszköznek is vannak ellenjavalt állapotai. Ilyen a véralvadási betegség, a különböző bőrfertőzések, a herpesz, a gyulladt pattanások, a gyulladt aknék, a gyulladásban lévő ekcémás területek. Illetve tilos alkalmazni anyajegyeken is.

Nem ajánlott cukorbetegség, terhesség és szoptatás alatt sem használni.

Amennyiben pedig nagyon érzékeny, esetleg rosaceas bőrrrel rendelkeztek, semmiképp se kísérletezzetek vele.

Nem szabad derma rollerezni ezen kívül úszás, edzés, napozás előtt sem!

A nagy kérdés viszont az, hogy mennyire lehet ezt a szuper eszközt otthoni használat során alkalmazni?

A kérdés jogos, hisz konkrétan sebeket ejtünk vele az arcbőrünkön, ezáltal pedig az sebezhetővé is válik. Értem ez alatt azt, hogy nem a szuper hatóanyagok, hanem a baktériumok is be tudnak könnyedén jutni a bőrfelszín alá. Emiatt fontos nagyon az extra higiénia és óvatosság vele kapcsolatban!

Mivel rengeteg féle termék létezik a piacon, fontos, hogy csak és kizárólag olyan dermarollert vegyetek, aminek a tűi orvosi minőségű titiániumból készültek!!!

Én személy szerint kizárólag konzultáció után ajánlom a beruházást rá, és abban az esetben, ha oda tudtok figyelni arra, hogy minden esetben megfelelően fertőtlenítsétek a derma rollert használat után. Használat előtt pedig minden alkalommal alaposan tisztítsátok meg mind az arcbőrötöket, mind a készüléket.

KIZÁRÓLAG AKKOR HASZNÁLJÁTOK, HA…

  • Oda tudtok odafigyelni arra, hogy fertőtlenítsétek az eszközt használata előtt és után
  • Meg tudjátok tisztítani alaposan az arcbőrötöket
  • Rendszeresen használtok fényvédőt

ÍGY HASZNÁLJÁTOK A DERMA ROLLERT

1. lépés: Fertőtlenítsétek a derma rollert úgy, hogy kb. 5-10 percig áztatjátok 70% -os izopropil-alkoholban.

2. lépés: Alapos arctisztítás!!! Amennyiben 0.5 mm-nél hosszabb tűvel rendelkező derma rollert használtok, az arcotokat le kell előtte fertőtleníteni!

3. lépés: derma rollerezés. Első lépésként osszátok fel fejben az arcotok a szem környék elkerülésével 4 részre:

  • bal felső
  • jobb felső
  • balra alsó
  • jobb alsó

Óvatosan és határozottan görgessetek át egy területen egy irányban (függőlegesen vagy vízszintesen) kétszer-háromszor úgy, hogy minden egyes görgetés előtt felemelítek a rollert. Nem összevissza mozdulatokkal, hanem szép egy irányba történő görgetéssel rollerezzetek maximum 2-3 alkalommal egy területen!

4. lépés: Óvatosan öblítsétek le tiszta vízzel a bőrötöket

5. lépés: Arcápolás

6. lépés: Eszköz tisztítás és fertőtlenítés

ARCÁPOLÁS A HASZNÁLATA UTÁN

A használata után érdemes kerülni a retinolt, és a különböző hámlasztókat. Ilyenkor az extra hidratáló összetevőkre – hialuronsav, peptidek – kell helyezni a hangsúlyt az arcápolási kencék tekintetében. Ezeket tiszta kézzel vigyétek fel a bőrre, és lehetőleg pár napig ne sminkeljetek utána. 

ÍGY TISZTÍTSÁTOK A DERMA ROLLERT

Minden használat után (illetve az első használat előtt is) tisztítsátok meg alaposan a derma rollert. Öblítsétek le langyos vízzel, és figyeljek rá, hogy ne sértsétek meg a vékony tűket az eszközön közben. Áztassátok a derma rollert 70 %-os os izopropil-alkoholba legalább 20 percen keresztül, majd vegyétek ki az eszközt és hagyjátok, hogy megszáradjon. Ezután használhatjátok csak. A rollerezés végén is ismételjétek meg a folyamatot, majd tiszta, higiénikus körülmények között tároljátok lehetőleg a saját dobozában.

Szummázva a derma rollert én csak azoknak ajánlom, akik tudatosan, kellő odafigyeléssel tudják használni ezt a készüléket, mert ők imádni fogják, viszont a seb ejtés miatti esetleges fertőzésveszély miatt nem ajánlom azoknak, akik ezeket az előírásokat nem tudják betartani.

Nekem az âme pure CIT Face Roller van itthon, és nagyon szeretem :)

Ő lenne az:

cit_face_roller_pink_2_750x750.png

Remélem hasznosnak találtátok a bejegyzést.

Még több inspirációért látogass el Facebookra: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

 Szponzorált bejegyzés

Fotók forrása: Pexels, âme pure

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');