Így ápold az arcbőrödet nyáron!
2021. június 26. írta: Szabinae

Így ápold az arcbőrödet nyáron!

A szépségápolás terén sorra jönnek ki az újabb kencék, és arcápolási eszközök. A mai bejegyzésemben az utóbbit fogom górcső alá venni, és megmutatom, hogy milyen eszközöket / kütyöket is használok én itthon, hogy a 30 feletti, érzékeny korpás szeborreás bőrömet fiatalítsam, s szebbé tegyem.

A szép arcbőr alfája és omegája a megfelelő arcápolási rutin, ami az arctisztítás – hidratálás - fényvédő hármasára alapszik. Fontos, hogy ebből meg kell találni a megfelelő terméket, ami mind összetevők, mind arcbőr típus szerint a legjobb számotokra.

ARCTISZTÍTÁS

Nem egy szépségápolási kütyüt használtam már az évek során mire kialakultak a kedvenceim, de őket nyugodt szívvel tudom nektek ajánlani.

Az arctisztítást én a kedvenc svéd high-tech márkám – a FOREO – Luna 2 mini arctisztító készülékével szeretem végezni. Egyszerűen imádom, mindenhova magammal viszem, és azonnal látszik a bőröm állagán, ha kihagyok pár napot. Az alapból nehezebben tisztuló, tokosodásra, gyulladásra hajlamos bőrömet is szépen szinten tartja. Jelenleg a CeraVe habzó géljével használom együtt reggel, s este. Csak ajánlani tudom Nektek!

Ha pedig sminkeltek / fényvédőt használtok, akkor mindenképp dupla arctisztításra van szükség, mert első körben el kell ezeket távolítani micellás vízzel – én a Bioderma Sensibio micellás vizét használom-, és csak ezek után jöhet a normál arctisztítás!

SZÉRUM

A szérum mindig a tisztítás, és a krémezés között helyezkedik el. Szérumokból nyáron a könnyedebb, ápoló szérumokat ajánlom. Nekem a kedvencem ilyenkor a The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 szérumja, amit még egy azelain savassal vagy c-vitaminossal szoktam kiegészíteni.

ARCÁPOLÁS

Mint azt fentebb is írtam, fontos, hogy a saját bőrtípusotok szerint válasszatok hidratáló krémet!

Bőrtípus szerint a következő állagokat keressétek:

  • Száraz bőr: Krémes állagú krémeket válasszatok.
  • Normál bőr: Ez a bőrtípus nyáron a könnyed, fluidosabb állagú, télen pedig a krémesebb állagot prefererálja.
  • Zsíros bőr: Mindenképpen extrakönnyű gélek, lotionok tökélesek rá.
  • Kombinált bőr: A zsíroshoz hasonlóan extrakönnyű formula tesz neki jót, ám itt nem csak a gélek, és lotion jöhetnek szóba, hanem a fluidok is.

pexels-andrea-piacquadio-3940711.jpg

FÉNYVÉDELEM

A tudatos bőrápolás a mindennapi fényvédelemnél kezdődik. Ez alatt mind az testre, mind az arcra való készítmények rendszeres használatát értem. Fontos, hogy megfelelő UVA / UVB sugárzástól védő fényvédő válasszatok, és azt pár óránként újra kenjétek.

Én őket használom testre: Eucerin Sun Sensitive Protect SPF 50, Eucerin Sun Oil Control SPF 50,

Arcra: Eucerin Sun Antipigment SPF 50, Eucerin Sun Oil Control SPF 50

Érzékeny helyekre: Ahova gyakran kell kenni - pl.: orr, váll, fül, tarkó, ajak -, oda a Bioderma Photoderm SPF 50 + max fényvédő stiftjét használom.

Ajakra: Van kifejezetten ajakra is kencém, nem csak a mindenhova is kenhető stift :). Méghozzá az Uriage Bariésun 50+, és a Bebe SPF 30

Fontos itt megemlíteni, hogy használj a testedre testre valót, az arcodra arcra való készítményt, és ne feledkezz meg az ajkaidról, szemhéjadról sem!!!

Tudom, sok az Eucerin termék közte, de nekem ők váltak be. Tőlük nincs fura, ragadós érzésem, nem égek le a használatukkal, nem fénylek fel tőlük szinte azonnal, és szépen is barnulok a használatuk mellett. Szóval abszolút nagy kedvenceim évek óta.

Egy korábbi a bejegyzésemben foglalkoztam azokkal a területekkel, melyeket rendszeresen elfelejt az ember bekenni. Érdemes elolvasni.

Remélem hasznosnak találtad a nyári arcápolásról szóló bejegyzésemet.

Még több inspirációért látogass el Facebookra: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');