Ti is szem alatti duzzanatokkal küzdötök? Mutatom, miket használok!
2021. szeptember 26. írta: Szabinae

Ti is szem alatti duzzanatokkal küzdötök? Mutatom, miket használok!

A szem alatti táskák, duzzanatok reggelente sok embert érintenek. Köztük engem is. A korábbi blog bejegyzésben már szó volt a szem alá való kencékről, és tapaszokról, melyeket használok rendszeresen különböző problémákra.

Ebben a bejegyzésben pedig kifejezetten a szem alatti duzzanatokra valókat fogom Nektek bemutatni.

A probléma ellen 2 dologgal tudtok harcolni:

  • Kencékkel – gélek, krémek, tapaszok
  • Szem körüli masszázzsal

Hatóanyagok szerint a következők különböző kombinációját keressétek a szemkörnyékre való kozmetikumokban:

  • Koffein: Javítja a mikrokeringést, felpezsdíti a vérkeringés, és gyorsan, látványosan „nyitja” a tekintetet.
  • Peptidek: Csökkentik a duzzanatok mértékét, és feszesítik a bőrt
  • Hialuronsav: Szuperül hidratálja a szem körüli érzékeny bőrt
  • Retinol: Stimulálja a kollagéntermelést, és hihetetlenül erős anti-aging hatása van. Csak és kizárólag erős fényvédő használata mellett ajánlom

pexels-yan-krukov-7011125.jpg

SZEMKÖRNYÉKÁPOLÓK:

Személy szerint én a könnyed, gélesebb textúrát preferálom reggelente a szemtapaszok mellett. Duzzadt szemhéj és szem alatti táskák ellen pedig hatásosan fel lehet lépni a megfelelő szemkörnyékápoló rendszeres használatával.

Eisenberg Homme Gel Contour des Yeux frissítő szemgél

Nagyon sokáig használtam ezt a szemgélt, mert egyszerűen zseniális. Gyönyörűen csökkenti rövid idő alatt szem alatti duzzanatokat. Szépen hidratál, és könnyű géles textúrája miatt nyom nélkül, gyorsan felszívódik.

Clinique All About Eyes hidratáló szemkörnyékápoló krém

Hatékonyan csökkenti a duzzanatokat és a sötét karikákat a benne található koffein segítségével. Hidratálja a bőrt, fokozza annak kollagéntermelést. Nincs benne külön fényvédő, viszont nagyon szépen lehet rá sminkelni a könnyed enyhén fluidos textúrájának köszönhetően.

SZEMMASZKOK

Mizon Hyaluronic Acid Eye Patch hidrogél maszk

A hialunsavas hidrogél szemtapasz serkenti az elasztin termelését, hidratálja a bőrt, és szépen csökkenti a szem alatti duzzanatot, és sötét karikákat. Én körülbelül 20 percig szoktam a megtisztított szemkörnyéken rajta hagyni, majd lehúzom, és jöhet a rutin további része.

GARNIER Skin Naturals Moisture+ Fresh Look szemtapasz

Ez a szemtapasz szuper C-vitaminnal, és hialuronsavval frissíti, és hidratálja a szemet. A többitől eltérően nem hidrogél, hanem fátyolmaszkszerű az anyaga. Szépen megszünteti a fáradt tekintetet hatást.

Ezeken kívül persze a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel, az étkezés, a minőségi alvás, az arcápolási rutin is nagyban befolyásolja a szem alatti duzzanatok kialakulását. Érdemes beszerezni egy masszázs hengert is. Nekem a Revolution Skincare Roller Jade masszázshengere van már meg egy jó ideje, és azzal szoktam a szemkörnyékre esténként bedolgozni a szemkörnyékápoló krémemet.

Remélem hasznosnak találtátok a bejegyzést, és duzzanatmentesebb reggeleitek lesznek a hatására.

Még több inspirációért látogass el Facebookra: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

 Szponzorált tartalom

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');