A H&M bemutatja az első PETA által jóváhagyott kollekcióját!
2021. október 31. írta: Szabinae

A H&M bemutatja az első PETA által jóváhagyott kollekcióját!

Emlékeztek még arra, hogy 2018-ban a H&M megfogadta, hogy kitiltják a mohert a kollekcióikból, és 2021-ben a Co-Exist Story kollekcióban már a pehely, a szőrme és a gyapjú állatmentes alternatíváit találhatjuk fenntartható anyagok felhasználásával.

Ilyen anyag a Vegea, a boripar melléktermékeiből származó növényi alapú bőralternatíva, az újrahasznosítható nylon Econyl és Flwrdwn, ami a vadvirágokból készített pehely alternatívája.

hm_peta_kollekcio_blogozine_blog_hu_1.jpg

A  Co-Exist Story az Innovation Stories kollekció immáron harmadik szakasza, amely 2021 márciusában indult a fenntarthatóbb anyagokról, technológiákról és gyártási folyamatokról.

  • Az első, a Science Story címet viselő program olyan korábbi programok tanulságaira fókuszált, mint a 2012-ben indult Conscious Exclusive termékcsalád.
  • A második, Colour Story a textilfestést vizsgálta, bemutatva a természetes összetevőkre épülő innovatív festékeket.
  • Végül pedig elérkeztünk a Co-Exist Story kollekcióhoz

A legfontosabb női darabok közé tartozik az újrahasznosított poliészterből készült, túlméretezett krémszínű műszőrmekabát, valamint az ECONYL® keverékből készült, egy vállú kötött ruha drámai rojtos szegéllyel. Férfiak számára a graffiti mintás újrahasznosított nylon túlméretezett anorák az utcai viselet által vezérelt esztétikát bizonyítja.

A kiegészítők között a Yulex® természetes gumiból készült, strapabíró, gumiból készült halászcsizmák állnak a középpontban a nők számára, a férfiaknak pedig kényelmes FLWRDWN™ puffercipő.

A kollekció vegán sminkeket is tartalmaz – két rúzst és egy szemceruza csomagot –, amely elsőként a H&M számára a The Vegan Society által hitelesített.

„Ezt a kollekciót a modern városlakók számára terveztük, akik szeretik a városi élet társasági csomópontjait, de ugyanúgy vágynak a vízhatlan gumicsizmájukban eltöltött hétvégékre a természetben. Büszkék vagyunk arra, hogy egyesíthetünk két szenvedélyt: a sokoldalú, divatos dizájnt az állati eredetű anyagok fenntarthatóbb, PETA által jóváhagyott alternatíváival.” - mondta Malin Dubois, a H&M vezető tervezője.

A gyerekek számára is készültek, ugyanis nappali ruházatot, parkát, és különböző vízálló anorákokat találni a Co-Exist Story kollekcióban.  

A kampányt Johnny Dufort fényképezte a norfolki Hillside Animal Sanctuary-ben, amely az Egyesült Királyság egyik legnagyobb mentett haszonállatok menedékhelye.

A kollekció november 4-én fog megjelenni online és a kijelölt üzletekben.

Tudsz követni Facebookon is: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');