Innovatív luxus divat a környezetvédelem jegyében | Stella McCartney PreFall '24
2023. december 25. írta: Szabinae

Innovatív luxus divat a környezetvédelem jegyében | Stella McCartney PreFall '24

Stella McCartney egy merész és megfontolt lépéssel a COP 28, az éghajlatváltozási konferencia hátterét választotta a jövő őszi kollekciójának bemutatására. Az időzítés nem véletlen, inkább stratégiai döntés, amellyel felhívja a figyelmet a divatipar óriási környezeti hatására.

stella_mccartney_2024_pre_fall_cover_blogozine_blog_hu.jpg

Ez egy olyan kollekció, amely arra késztet bennünket, hogy újragondoljuk a divathoz való viszonyunkat, és olyan döntéseket hozzunk, amelyek kíméletesebbek a bolygónak és annak lakóinak.

McCartney, aki a fenntarthatóság iránti megingathatatlan elkötelezettségéről ismert, felismerte, hogy sürgősen változtatni kell egy olyan iparágon belül, amely a világ második legnagyobb szennyezőjének számít szorosan követve az olajszektort.

A tervezőt az teszi igazán úttörővé, hogy képes összefonni a stílus, az etika és az innováció szálait azáltal, hogy platformját arra használja fel, hogy felvilágosítsa a fogyasztókat a divat környezeti hatásairól, képessé teszi őket arra, hogy tudatos döntéseket hozzanak. Miközben a divatipar küzd az ökológiai lábnyomával, a Stella McCartney 2024-es őszi kollekciója a fenntartható és kegyetlenségmentes divat jövőjének lehetőségét bizonyítja.

KATTINTS A KÉPRE, ÉS NÉZD MEG A SZEMET KÁPRÁZTATÓ DARABOKAT:

Mindegyik darab egy történetet mesél el, nem csak a stílusról és a kifinomultságról, hanem a felelősségről és a reményről is egy olyan bolygó iránt, amelyre égetően szükség van a változásra. Erőteljes emlékeztető arra, hogy a divat egyszerre lehet szép és felelősségteljes.

A tervező a dubaji közönséghez fordulva rávilágított a divat környezetszennyezésére, hangsúlyozva, hogy évente 100 millió állatot ölnek meg a divatipar miatt. Ez nem csupán cselekvésre való felhívás, hanem mélyreható felhívás a fogyasztók számára, hogy legyenek tudatosak döntéseikben. Törekvése egyértelmű – elmozdulás a divat együttérzőbb és fenntarthatóbb megközelítése felé.

2001-es megalakulása óta a Stella McCartney márka egyet jelent a „vegetáriánus vállalat” szellemiségével, elkerülve a szőrme, bőr és toll használatát. Ez a kollekció folytatja innovációs örökségét, bemutatva a BioPuff-ot, egy pehely alternatívát, amelyet a regeneratív vizes élőhelyeken található gyékényekből készítettek. Ez az anyag nemcsak a tollak könnyű és bolyhos tulajdonságait utánozza, hanem víztaszító is. A környezetbarát BioPuff a McCartney ikonikus Falabella táskájának párnázott változataként a középpontban áll, példázza a stílus és a fenntarthatóság találkozását.

A kollekció motívumai a madarak körül forognak, visszaadva McCartney elkötelezettségét az állatok jogai mellett. A lookbook három parti megjelenéssel kezdődik, redőzött és aprított tüllből, amely megismétli a valódi tollak szeszélyes, súlytalan minőségét. Az élénksárga telt szoknya magas hasítékkal büszkélkedhet, organzával bélelt, művészien vágott, hogy az eredeti tollakhoz hasonlítson.

A monokróm tigriscsíkok egymás mellé helyezése egy felelősségteljes forrásból származó bozontos gyapjúkabáton megerősíti McCartney nagyobb üzenetét az állatok életének szentségéről és a sajátunkkal való összekapcsolódásáról.

Még több inspirációért látogass el Facebookra: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');