Kifinomult elegancia Giorgio Armanitól 2022 őszére
2022. március 11. írta: Szabinae

Kifinomult elegancia Giorgio Armanitól 2022 őszére

A divatban minden szinten hozzászoktunk a zajhoz. A bemutatókat zene kíséri, ütemre lüktet az egész kollekció. Ám amikor valaki lekapcsolja a zajt – akár szó szerint, akár átvitt értelemben –, a csend hangosabban tud szólni, mint maguk a szavak.

Giorgio Armani 1934-ben született, s megtapasztalta, milyen amikor háború sújtja a világot. 11 éves volt, amikor véget ért Európában a világháború, és ez kihatott az egész életművére. Amikor már napok óta tartott az Ukrajna ellen tartó támadás, úgy döntött, hogy az Ukrajna előtti tisztelet jeléül néma csendben fogja bemutatni Milánóban az őszi kollekcióját.

Azt hiszem, a ruhák még erősebbek lettek a csend által.

Armani sziluettjei lágyak, és elegánsak voltak. Az egész kollekciót bejárja a tervezőre jellemző elegancia és időtlen szépség. Az anyaghasználata újfent lenyűgöző. Rengeteg kéket és szürkét használt az őszi kollekció megalkotásához, melyben a selyem mellett a bársony is erőteljes szerepet kapott. Láthatunk álomszép női, és férfi smokingokat, zakókat, elegáns ruhakölteményeket és cozy viseleteket is.

A csend pedig kézzel fogható volt, és az időtlen elegancia, mely a kollekcióból áradt, még inkább hangsúlyosabbá vált. A bemutató során a kifutón lépdelő modellek cipőinek koppanásán túl csak a ruhaköltemények lágy susogását lehet hallani.

KATTINTSATOK A KÉPRE ÉS NÉZZÉTEK MEG AZ ŐSZI KOLLEKCIÓT:

Talán emlékeztek arra, hogy ő volt az első tervező, aki lemondta a bemutatóját két éve, amikor a világot egészségügyi válságba sodorta a járvány, s ezt az utat követve alakította át úgy a milánói divathéten bemutatásra szánt kollekciót úgy, hogy tisztelegjen Ukrajna előtt. 

Nézzétek meg a bemutatóról készült videót is:

„Azt a döntésemet, hogy nem használok zenét a műsorban, a tragédia által érintett emberek iránti tisztelet jeleként hoztam meg.” - mondta Armani.

Tudsz követni Facebookon is: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

Képek: Gorunway

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');