Mennyei kakaós kalács mentesen
2022. április 15. írta: Szabinae

Mennyei kakaós kalács mentesen

A kakaós kalács egy olyan ultimate finomság, melyet az év bármelyik szakaszában örömmel fogyaszt az ember. Főleg, hogy a csokoládé bizonyítottan boldogabbá is tesz... Ennek okán kísérleteztem ki a legújabb glutén-, és tejmentes kalács receptemet, mely élesztő-, és szójamentes is. Sőt! Cukrot sem használtam hozzá, szóval egy szuper egészséges, és egyben csábító kaláccsal örvendeztetlek meg benneteket.

dsc03236-edit.jpg

Íme a recept: 

Sima rész:

  • 70 g Free From gluténmentes lisztkeverék  - Belbake | Lidl
  • 30 g Schar Mix C süteményliszt
  • 30 g eritrit
  • 3 g sütőpor
  • 30 g olvasztott vegán Ráma
  • 0.5 dl növényi tej
  • 2 db tojás

Kakaós rész:

Ugyanez még egyszer, plusz 4 kiskanál holland kakaó

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.

A sárgáját a cukorral krémesre keverjük

Közben a száraz anyagokat (liszt, sütőpor, eritrit) összekeverjük a zsiradékkal, és a növényi itallal, majd a hozzáadjuk a krémesre kevert tojássárgáját.

Ha ezzel megvagyunk, akkor óvatosan beleforgatjuk a kemény tojásfehérjét.

Amin ezzel is készen vagyunk, sütőformába öntjük egymás után a két réteget, villával kicsit elegyítjük őket, és 180 Celsius fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzést a Lidl Magyarország támogatta

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');