A kakaós kalács egy olyan ultimate finomság, melyet az év bármelyik szakaszában örömmel fogyaszt az ember. Főleg, hogy a csokoládé bizonyítottan boldogabbá is tesz... Ennek okán kísérleteztem ki a legújabb glutén-, és tejmentes kalács receptemet, mely élesztő-, és szójamentes is. Sőt! Cukrot sem használtam hozzá, szóval egy szuper egészséges, és egyben csábító kaláccsal örvendeztetlek meg benneteket.
Íme a recept:
Sima rész:
- 70 g Free From gluténmentes lisztkeverék - Belbake | Lidl
- 30 g Schar Mix C süteményliszt
- 30 g eritrit
- 3 g sütőpor
- 30 g olvasztott vegán Ráma
- 0.5 dl növényi tej
- 2 db tojás
- só
Kakaós rész:
Ugyanez még egyszer, plusz 4 kiskanál holland kakaó
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A sárgáját a cukorral krémesre keverjük
Közben a száraz anyagokat (liszt, sütőpor, eritrit) összekeverjük a zsiradékkal, és a növényi itallal, majd a hozzáadjuk a krémesre kevert tojássárgáját.
Ha ezzel megvagyunk, akkor óvatosan beleforgatjuk a kemény tojásfehérjét.
Amin ezzel is készen vagyunk, sütőformába öntjük egymás után a két réteget, villával kicsit elegyítjük őket, és 180 Celsius fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzést a Lidl Magyarország támogatta