Szemet gyönyörködtetően a strandokon? -  Vízálló sminkek és egyéb finomságok
2022. június 29. írta: Szabinae

Szemet gyönyörködtetően a strandokon? - Vízálló sminkek és egyéb finomságok

Így június végén nyugodtan kijelenthetjük, hogy teljes mellszélességgel megérkezett a nyári kánikula és kezdetét vette a kisebbek számára a vakáció. Kirándulunk, sportolunk, pihenünk a szabadban és ehhez mérten vigyázunk a bőrünk szépségére is. Mi nők sminkelünk, és hajra való fényvédő kencéket is használunk a szokásos fényvédőnk mellett, hogy minél tökéletesebb legyen a napozós, kirándulós élményünk.

A múlt héten Opatijában jártam, s persze magammal vittem a kedvenceimet is az útra. 

opatija_szabinea.jpg

VÍZÁLLÓ SMINKEK

A tengerparti nyaralások elmaradhatatlan női kellékei a sminkek. Én napközben ilyenkor vízálló szempillaspirált és vízálló szemceruzát használok az 50 faktoros fényvédőm mellett az arcomon.

Szemceruzából én a Maybelline Tattoo Liner géles szemceruzát, és a Bourjois Contour Clubbing vízálló szemceruzáját szeretem. Nagyjából egy árkategória a kettő, és egyéni preferencia kérdése, hogy kinek melyik válik be jobban :)

A szempillaspirálok közül a Maybelline The Colossal vízálló szempillaspirálja, a Pupa Vamp! Waterproof vízálló szempillaspirálja, és a L’Oréal Paris False Lash Bambi Waterproof vízálló szempillaspirálja s nagyon jól működik vizes, strandolós körülmények között. Más-más hatást lehet velük elérni, de az én normális sűrűségű, hosszú pilláimat nagyon szépen kiemelik.

Természetesen a kirándulások alkalmával én is használok alapozókat. Nyáron szeretem a kompakt púderes megoldásokat, és a laza alapozókat.

A Shiseido Sun Care UV Protective Compact Foundation vízálló kompakt púdere SPF 30-as védelemmel rendelkezik, és egy izzasztó kirándulást is végig lehet vele átfénylés nélkül csinálni.

pexels-armin-rimoldi-5269657.jpg

FÉNYVÉDELEM

Mint azt tudjátok, azt vallom, hogy arcra arcra való fényvédőt, testre pedig testre valót használjunk. Az előbbin belül pedig van egy rendkívül szűk réteg, mely a sminkelt arcbőr fényvédelmét támogatja.

Egyrészt vannak a fényvédővel ellátott kompakt púderek. Ilyen például a fentebb említett Shiseido Sun Care UV Protective Compact Foundation vízálló kompakt púder is. Praktikusa a használata, kis helyen is elfér, és gyorsan újra lehet vele púderezni az arcot. 

Másrészt pedig szerencsére léteznek már magas faktorszámmal rendelkező fényvédős arcpermetek. Ezek a lágy permetek tökéletesen használhatóak smink fölé is. Nem keni el a sminket, átlátszóak, és praktikusan lehet őket pár óránként újrafújni.

Ilyen a La Roche-Posay Anthelios felfrissítő és mattító spray az arcra, mely SPF 50-es fényvédelemmel rendelkezik. Szintén nagy sláger még a Vichy Capital Soleil frissítő napozó spray, mely szintén SPF 50-nel védi a bőrt a káros sugarakkal szemben.

Még több inspirációért látogass el Facebookra: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

 Szponzorált tartalom

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');