Ezért ápold a hajadat nyáron!
2022. július 28. írta: Szabinae

Ezért ápold a hajadat nyáron!

Óvjuk, kenjük, hidratáljuk a bőrünket. Rendszeresen használunk rá különböző testápolókat, olajokat, és amikor napon tartózkodunk, akkor természetesen használunk rá rendszeresen fényvédőt is, hogy óvjuk a káros UV-A és B sugárzástól.

Na de mi a helyzet a hajunkkal?

Korábban is volt már arról szó a különböző felületeimen, hogy a hajunkat is megilleti a megfelelő ápolás, s védelem. Igen, jól olvastátok: Védelem. Ugyanis a nap nem csak a bőrünket, hanem a hajunkat is tudja károsítani.

Súlyosan kiszáríthatja és meggyengítheti a hajszálakat a napsugárzás, különösen akkor, ha a hajatok már alapból is egy rosszabb állapotban van. Gondolok itt többek között az elvékonyodott hajvégekre.

 A hosszan tartó napozás ugyanis rontja a haj fehérjeszerkezetét, ami által az töredezetté, szárazzá, fénytelenné, és rugalmatlanná tud válni.

Ám nemcsak a maga a haj, hanem a fejbőr is ki van téve a nap okozta károknak, ugyanis a fejbőrünk is bőr, amit a nap károsíthat ugyanúgy, mint az arcunkat, és a testünk többi részén található bőrfelületet.

Ugyanúgy le tud égni, és természetesen a rendszeres fényvédelem nélküli napozás és a leégés bőrrákhoz vezethet a fejbőrön.

Az UV-védelemmel ellátott hajtermékek általában aeroszolos spray-k, púderek, naptejek, és krémek, melyeket a haj teljes hosszában érdemes használni leginkább nedves hajra felvíve.

hajve_delem_blogozine.jpg

A haj egészségének kulcsfontosságú része a fejbőr kezelése és védelme, úgy ahogyan azt az arcunk bőrével tennénk!

Mutatom a legjobbakat, melyek segítenek megvédeni a fejbőrt és a hajat a nap által okozott károktól:

Kérastase Soleil Sirene olaj

A teljes Kérastase Soleil kollekciót úgy alakították ki, hogy visszaszorítsa a nap, a klór, és a sós víz okozta károkat a hajon. A permetezhető olaj segít elnyelni a napsütés okozta káros UV-sugarakat.

A Kérastase Soleil Sirene olaj pedig ezen kívül kókuszvizet és E-vitamint tartalmaz annak érdekében, hogy ragyogóan szép legyen a hajatok.

Goldwell Dualsenses Sun Reflects tisztító és tápláló sampon

Ez a termék intenzíven regenerálja a napsugárzásnak kitett hajat miközben alaposan eltávolítja a sós vizet és a klórt a hajból. Emellett pedig biztosítja a számára szükséges hidratálást. A márkacsaládba tartozó Goldwell Dualsenses Sun Reflects regeneráló hajmaszkkal kombinálva egy szuper kombinációt tudtok a hajatok védelmében biztosítani.

Moroccanoil Color Complete védő spray - festett hajra

A napraforgó kivonattal készült Moroccanoil Protect and Prevent spray megakadályozza a hajszín oxidációját miközben a márkára jellemző illattal lengi körbe a hajkoronát.

Nem csak a védelemben játszik szerepet, hanem a kócos fürtök megregulázásban is szuper.

pexels-garon-piceli-852793.jpg

Sisley Hair Rituel Protective Hair Fluid

A márka egyik slágerterméke megvédi a hajat a nap, a tenger és a klóros uszodavíz káros hatásaitól. A formula két szűrőt is tartalmaz az UVA és UVB sugarak elleni optimális védelem érdekében. A makadámia-, shea-, mogyoró- és kaméliaolajok táplálják, és helyreállítják a hajszálakat miközben azt puhává, rugalmassá és fényessé varázsolják.

Schwarzkopf Professional BC Bonacure Sun Protect regeneratív és helyreállító kezelés 2 az 1-ben

Nem csak védi a káros UV-A és UV-B sugaraktól a hajat, hanem helyre is állítja azt. Segít megőrizni a haj tápláltságát és vitalitását.  A termékcsaládban található spray isteni illattal rendelkezik, és közben védi a hajat is. Érdemes beszerezni az utazó szettet belőle.

Aveda Sun Care Protective Hair Veil spray

Tápláló összetevőkkel, például zöld tea kivonattal, shea vajjal, kókuszolajjal és E-vitaminnal gazdagított védő spray, mely védi a hajat a káros napsugaraktól miközben ápolttá, fényessé, puhává és simává varázsolják azt. 

Védjétek, s ápoljátok a hajkoronátokat!

Még több inspirációért látogass el Facebookra: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

Szponzorált bejegyzés

 

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');