Így éltem 8 napon keresztül egy tengerjáró hajón
2022. december 19. írta: Szabinae

Így éltem 8 napon keresztül egy tengerjáró hajón

Az ember fejében él egyfajta előítélet a hajós utazásokkal kapcsolatban. Egyrészt luxusnak, másrészt nyugdíjas programnak gondolják a legtöbben, pedig ezek közül egyik sem jellemző rájuk. Amikor ősszel elkezdett körvonalazódni az út, nem igazán tudtam őszintén szólva, hogy mire is számíthatok a hajóval kapcsolatban. Hogy fog kinézni a szoba, milyen lesz egy hétig hajón élni, és mit is fogunk pontosan csinálni a különböző városokba. Nem tudtam, hogy mit pakoljak, mire lesz szükségem, fogom-e érezni azt ahogy halad a hajó a tengeren, kell-e tengeribetegség elleni gyógyszer, és még sorolhatnám a millióegy kérdést, ami átszaladt a fejemben, és az oufitek kérdéskörét még meg sem említettem.

Kezdődjék is a Földközi-tengerjáró beszámolóm. Fogadjátok sok szeretettel :)

MIKOR ÉRDEMES UTAZNI?

Én azt vallom, hogy elő, vagy utószezonban érdemes utazni. Egyrészt a hőmérséklet ilyenkor a legtökéletesebb - nagyon ritkán kúszik 30 celsius fok fölé -, másrészt kevesebb a turista, és jobban lehet élvezni magát az utazást. Egy hajós utazás Dubaiba, a karib térségbe pedig télen is jó választás lehet. A Földközi-tengeren pedig ősszel és tavasszal 18-25 fokban kellemesen lehet eltölteni gyönyörű környezetben az időt.

i_gy_e_letem_8_napon_keresztu_l_egy_tengerja_ro_hajo_n_blogozinebloghu_cover.jpg

Savona kikötőjében a szobánk erkélyén

COSTA TOSCANA

A Costa Toscana a hajós vállalat legújabb hajója 13 medencével, 11 étteremmel, 19 bárral várja az utazókat.  Hatalmas, monumentális, teljesen olyan élmény az utazás rajta, mintha egy úszó városon lenne az ember. A személyzet nagyon kedves, profi, és mindenben segítenek.

Nem mondom, hogy nem tévedtünk el párszor a hajón, de a végére belejöttünk, hogy melyik liftnél merre kell fordulni ahhoz, hogy oda is érkezzünk, ahova indultunk.

Mutatok is a Costa Toscana életérzésből egy kis minivideót:

A HAJÓRA ÉRKEZVE

A hajó több útvonalon közlekedik. Mi a Róma - Nápoly - Palma de Mallorca - Valencia - Marseille - Savona - Róma úton vettünk részt. Hajnalban indultunk repülővel Budapestről Rómába, majd onnan a kikötőbe transzferrel. A hajóra érkezve regisztráltunk, és megkaptuk a személyre szabott Costa kártyánkat, mellyel nem csak a kabinunkat tudtunk kinyitni, hanem a bárban, étteremben is ezzel igazoltuk magunkat, s erre terhelték a fogyasztásunkat is. 

ÉTKEZÉS ÉS FOGYASZTÁS

Többféle ital csomag közül lehetett választani. Nekünk az alap ital csomagunk volt, melyben vizek, kávék, és különböző koktélok tartoztak, de mindent teljesen követhető módon, adott színkóddal jelöltek az itallapon.

Utazás előtt érdemes letölteni a Costa appot a telefonra, mivel a kártyán lévő regisztrációs számmal, vagy az utazás foglalási azonosítójával be lehet lépni, és nyomon lehet követni a fogyasztást, az útitervet, és itt lehet foglalni a különböző választható programok közül. Illetve pontosan lehet látni, hogy éppen merre jár a hajó, milyen sebességgel, halad, mekkora szél van éppen. Szóval minden hasznos információt meg lehet rajta találni.

Az internetcsomagra is ezen keresztül lehet előfizetni.

Ameddig vártunk a kabinunkra minden regisztrációt megcsináltunk, és felmentünk inni egy finom kávét az infinitywalkon található bárba.

Délután 2-kor vehettük át a kabinunkat, ami előtt már vártak minket a bőröndjeink. Nekünk egy balkonos szobánk volt a 14. emeleten, ahol konkrétan nem éreztünk semmit abból, hogy egy hajón vagyunk.  

Berendezkedtünk, és elindultunk este Nápoly irányába.

Az all inclusive ellátás magába foglalja az étkezést, amit a svédasztalos éttermekben, és az a'la carte éttermek egy részében (ez is pontosan jelölve van) van lehetőség elfogyasztani. Az utóbbiba foglalni kell időpontot minden esetben, majd egy szűk étlapról lehetett rendelni. Természetesen ki tudjátok próbálni plusz díj fejében - mint egy normális étteremben - a többi éttermet is a hajón. Ezekben igazi gasztronómiai élmények sora várja a kulinárius élvezetekre vágyókat.

Mi voltunk a Pummid'Oro Pizzériában, ahol fantasztikus olasz pizzákkal ismerkedtünk meg, illetve elképesztő japán látvány sushi élményben is részesülhettünk a Teppanyaki étteremben.

i_gy_e_letem_8_napon_keresztu_l_egy_tengerja_ro_hajo_n_blogozinebloghu7.jpg

Pummid'Oro Pizzéria

Mind a két helyen fel voltak készülve az ételérzékeny vendégekre, és tudtam gluténmentesen étkezni. 

ÉLMÉNYEK A HAJÓN

Kicsik és nagyok is élvezni tudják a hajó nyújtotta élményeket. Egyrészt az Aquapark csúszdáin fantasztikus lecsúszni, másrészt különböző sportolási lehetőségek garmada várja a sportolni vágyókat a kültéren, és a gymben egyaránt.

Lélegzetelállító tengeri kilátással van lehetőség tenni pár kört a hajó tetején található futópályán. Szóval érdemes magatokkal hozni a futócipőiteket :)

Ha pedig csak napozásra vágyna az ember, akkor a medencék mellett, vagy a kifejezetten erre a célra létesített Solariumban tökéletes helyszínt talál rá.

A gym használat teljesen díjmentes, és részt lehet venni csoportos órán is jegyvásárlás esetén. Itt fontos megemlítenem, hogy összes gépet tengeri kilátás mellett lehet használni, ami azért igazi WOW élményt nyújt.

Az edzőterem közelében található a Wellness, ahova napi belépő megvásárlása után van lehetőség betérni. Igénybe tudtok venni különböző masszázsokat és kezeléseket is.

i_gy_e_letem_8_napon_keresztu_l_egy_tengerja_ro_hajo_n_blogozinebloghu12.jpg

A wellnessbe belépve egy hatalmas finn szauna várja a vendégeket full panorámával a tengerre. A szauna után tudtok ejtőzni a sószobában, vagy a beltéri medencében is. A merészebbek pedig a havas körülmények között is hűsölhetnek.

i_gy_e_letem_8_napon_keresztu_l_egy_tengerja_ro_hajo_n_blogozinebloghu13.jpg

Havas hűsölés 

Ha pedig nem lenne elég a 19 emelet, még 65 méterrel fentebb is lehet menni, és tenni egy romantikus sétát a naplementébe a skywalkon.

Skywalk | Costa Toscana

Esténként pedig különböző programok várták a felnőtteket. Volt Latin est, Salsa, és Silent Disco is. A hajó közepén található Colosseo pedig a hajó szíve volt. Minden este különböző monumentális műsorral várták a vendégeket. Láttunk színházi előadást, szuper koncerteket, musicalt, revüt, akrobatikus tornász bemutatót, és volt ki mit tud is.

Ebből láthattok részletet a bejegyzés elején található videóban, és az Instagramon a Costa Cruise mappán belül.

ENTERIŐR RÉSZLETEK

A hajó belső és külső terei egyszerűen elképesztőek voltak. A tematikus bárok kialakítása, az apró részletek, a lámpák, és a bútorok hihetetlen gondos kezek munkájáról tettek tanúbizonyságot. Itt tényleg mindenki megtalálta azokat a helyeket, melyek megszólították a belső énjét.

Kartell Café

Általában a képen látható Kartell Caféban tekintettük meg koktélozva a Colosseoban zajló fenomenális programokat. 

i_gy_e_letem_8_napon_keresztu_l_egy_tengerja_ro_hajo_n_blogozinebloghu-1.jpg

A hajón több bárban is tölthetjük esténként is az időt. Mindenhol más a zene szól, és így mindenki megtalálhatja a számára tökéletes helyet a koktélozásra, beszélgetésre.

Ha pedig kikapcsolódásra vágytunk, csak elsétáltunk a játékterembe, vagy a kaszinóba....

i_gy_e_letem_8_napon_keresztu_l_egy_tengerja_ro_hajo_n_blogozinebloghu5.jpg

A wellness részlegen kívűl is rejtett belső medencéket a hajó. Igazi Karib tenger kalózai élményt nyújt a Street Food étterem melletti terület.

Fun Fact: A Silent Disco-t itt rendezik meg úgy, hogy lefedik hálóval a medencét. Az insta mappában erről is láthattok videókat.

PISZKOS ANYAGIAK

Hogy mégis mennyibe kerül egy ilyen 8 napos út? Nagyban függ attól, hogy milyen csomagokra fizettek elő, illetve melyik szobába foglaltok. Teljesen már áron vannak a különböző szobatípusok, de 1000 eurótól már lehet 2 fő részére foglalni utazást, ami azért 8 napra nem is sok, ha leosztjátok. 

Nemsokára érkezem az útinapló következő részével :) Remélem hasznosnak találtátok a bejegyzést.

Tudsz követni Facebookon is: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

.

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');