5+1 hely, amit te sem szoktál bekenni fényvédővel, pedig kéne
2023. május 26. írta: Szabinae

5+1 hely, amit te sem szoktál bekenni fényvédővel, pedig kéne

A nyár beköszöntével nem szabad elfeledkezünk a megfelelő fényvédelemről, ami ugyebár ilyenkor az egyik legfontosabb rutin lépésnek számít. Engem hófehér bőrrel áldott meg az ég, így nálam az év 365 napján a rutin része a fényvédő, mivel télen is képes is vagyok lepirulni a havas időszakban. 

Ebben a bejegyzésben azokra a területekre szeretném felhívni a figyelmeteket, melyeket biztosan Ti is rendszeresen kifelejtetek a fényvédő felkenése során.

fe_nyve_delem_blogozine.jpeg

SZEMHÉJ

Sokan egyszerűen kihagyják ezt a területet, pedig fontos, hisz egyrészt le tud égni, másrészt ki tud rajta alakulni sajnos bőrrák is a fényvédő kihagyásának következtében.

Vannak már kifejezetten arcravaló fényvédők, használjátok azokat a szemhéjatokra is. Persze csak abban az esetben,  amennyiben nincs ráírva, hogy kerülendő azon a területen. Abban az esetben inkább válasszatok másik terméket, mert ami nem mehet extra érzékeny területre, azt én a helyetekben az arc többi részére sem kenném. Én évek óta az Eucerin Sun Oil Control és Pigment Control arcravaló fényvédőit használom.

SZÁJ

A szemhéj után a leggyakoribb kihagyott terület az ajak, de szerencsére már a legtöbb ajakápoló el van látva SPF védelemmel, így érdemes egy-egy darabra beruházni, és naponta többször bekenni vele az ajkatokat. 

FÜL

A füleket, és a mögötte lévő területet is kenjétek be mindig jó alaposan, mert szintén egy rendkívül érzékeny területről beszélünk. 

NYAK

A tarkó, a nyak kapja az arcon kívül a legtöbb UV sugarat - már amennyiben nem fürdőruhában, vagy rövidujjúban vagytok -, így azt is kiemelt figyelemmel kenjétek be naponta többször. Egyrészt a nap ellen véditek, másrészt pedig a nap okozta a korai öregedést is tudjátok vele késleltetni.

KÉZ

A gyakori kézmosás sajnos a csökkenti a fényvédő hatékonyságát, így azt minden kézmosás után érdemes újrakenni, az ujjak közti területtel együtt!

LÁBFEJ ÉS TALP

Bármilyen meglepő a talp le tud égni, és ha ez megtörténik az elég fájdalmas élmény tud lenni, így inkább kenjétek be alaposan.

A rendszeres - rutinba épített - fényvédő használattal megelőzhetőek / csökkenthetőek a következő problémák kialakulása:

  • Pigmentfoltok 
  • Bőr idő előtti öregedés
  • Ráncok mélyülése
  • Melanoma / Bőrrák

Vigyázzatok magatokra és a bőrötök egészségére, és használjatok rendszeresen fényvédőt!

Még több inspirációért látogass el Facebookra: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

Szponzorált tartalom

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');