Így ápold a bőrödet  ősszel
2023. szeptember 30. írta: Szabinae

Így ápold a bőrödet ősszel

pexels-andre-furtado-1559920.jpg

Ahogy beköszönt az ősz, úgy változik meg a mindennapi menetrendünk. Kezdődik az iskola, óvoda, bölcsi, rövidülnek a nappalok, és hűvösebbek a mindennapok. Ezt pedig nem csak a bioritmusunkra, de a bőrünkre is hatással van. Ameddig nyáron elegendő a könnyed fluid, ősszel egyre jobban vágyik az arcbőrünk a gazdagabb kényeztetésre. Ilyenkor érdemes változtatni kicsit a mindennapi arcápolási rutinon.

Az ideális arcápolási rutin a következő ősszel.

Arctisztítás:

Ez teljesen arcbőr specifikus, hisz mindenkinek más az arcbőre. Számomra a micellás víz, és a Some By Mi Super Matcha Pore Clean lágy tisztító gélje az abszolút kedvenc kombóm. A matcha arcápoló családot tavasz óta vezettem be a rutinomban, és szemmel látható a különbség a pórusaimon. Ha tág pórusokkal küzdötök, akkor ajánlom az utazó szettet belőle kipróbálásra.

Arcápolás:

Az arctisztítás után következzen a hidratálás. Első lépésként egy szuper esszenciát vigyetek fel a bőrötökre. Én a Cosrx Advanced Snail 96 Mucin arc esszenciáját imádom ebben a kategóriában. Konkrétan a 3. üveggel használom éppen. Szuperül hidratálja az arcbőrt és meggátolja a nedvesség elvesztését miközben ragyogóvá teszi az arcbőrt és üde érzetet kölcsönöz neki. Egyszóval szuper hidratáló alap termék, melyet érdemes a rutinba beépíteni.

A másik kedvencem a Frudia Avocado nyugtató esszenciális tonikja érzékeny arcbőrre, amely 76% avokádó kivonatot, nyugtató hatású jeju zöld komplexet, madecassoside-t, és panthenolt tartalmaz. Egyszerre frissíti, nyugtatja, és hidratálja az irritált bőrt.

Az esszencia után jöhet a hialuronsav, ami ugyebár a bőrünk és a bőrápolás alfa és omegája. Én mostanában az Eucerin Hyaluron-Filler Moisture Boostert használom, ami 2 különböző típusú, magasan koncentrált hialuronsavat és glicerint tartalmaz, melynek köszönhetően extra hidratálást biztosít az arcbőrnek, és pihe-puha lesz tőle azonnal hosszú órákra. 

Nagy kedvencem még a Cosrx Full Fit Propolis Light Ampoule szérumja, mely cuki mézes csuporhoz hasonló pipetás üvegcsében kapható 30 milis kiszerelésben. Ahogy már tavaly is írtam róla, az állaga gazdagabb, valahol a méz és vizes állag közé helyezném el nagyon jó felszívódással. Fantasztikusan hidratál, és rugalmassabbá, élettel telivé varázsolja a bőr. Sokadik üvegcsével fogyasztom.

Az arcápolási rutin utolsó lépéseként jöhet a hidratálókrém, mely nálam a Beauty Of Joseon Dynasty Cream intenzíven hidratáló krémje, ami intenzíven hidratálja az arcbőrt, miközben szabályozza faggyútermelést, így tökéletes egyensúlyt teremt.

Ha pedig könnyedebb krémre vágytok, akkor az Isntree Hyaluronic Acid intenzíven hidratáló nappali krémje lehet a tökéletes választás számotokra. 5-féle hialuronsavat tartalmaz háromféle molekulasúlyban, amelyek eltérő méretüknek köszönhetően a bőr különböző rétegeibe hatolnak be, s így hidratálják teljes mértékben be a bőrt. Azonnali eredménye van ennek a krémnek is, ám állagában könnyebb, mint a Beauty Of Joseon Dynasty Creamje, így aki a könnyebb krémes állagot szereti inkább, az ebben a termékben fogja megtalálni számítását.

Végezetül pedig attól, hogy ősz van, ne feledkezzünk meg a fényvédelemről sem! Nálam a következő arcravaló fényvédők váltak be az évek során:

  • SKIN1004 Madagascar Centella Hyalu-Cica Water-Fit Sun Serum SPF 50
  • Eucerin
  • Eucerin Sun Oil Control védő géles krém az arcra SPF 50+
  • Beauty Of Joseon Matte Sun Stick Mugwort + Camelia napozó krém stift SPF 50+

Remélem hasznosnak találják a bejegyzést, s be tudtok  egy-egy szuper terméket építeni a rutinotokba!

 

 

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');