Élménypark, ahova a profik is regenerálódni járnak
2024. augusztus 07. írta: Szabinae

Élménypark, ahova a profik is regenerálódni járnak

Nem másról van szó, mint a AquaCity Popradról, amely a Magas-Tátra lábánál található modern vízi és wellness komplexum. Itt nemcsak a kikapcsolódhatnak és szórakozhatnak az ide látogatók, hanem az egészséges életmód és sportolás híveinek is ideális úti cél köszönhetően a benne található különlegességeknek.

A modern létesítmények, a széleskörű programkínálat és a különleges krio létesítmény miatt a komplexum népszerű a turisták és profi sportolók körében egyaránt. Akár pihenésre, regenerációra, sportolásra vagy családi kikapcsolódásra vágyik valaki, az AquaCity Poprad minden igényt kielégítő, felejthetetlen élményt nyújt. Voltam már pár élmény parkban, de ennyire színvonalas és széles körű szolgáltatással nem találkoztam még.

Mutatom is őket.

Aquapark

A komplexum különleges vonzereje a geotermikus medencék, amelyek természetes termálvízzel vannak feltöltve. A medencék hőmérséklete kellemesen meleg, ideális a pihenéshez és relaxációhoz. Ezen kívűl a sportolás szerelmesei számára több úszómedence áll rendelkezésre, ahol szabadon lehet edzeni és úszni. 

Az aquapark számos izgalmas csúszdával us rendelkezik, melyek minden korosztály számára használhatóak. Különféle magasságú és sebességű csúszdák találhatók itt, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. Illetve felfedezhettek egy különleges, fény- és hanghatásokkal gazdagított medencét is, amely esténként lézershow-val várja a látogatókat.

poprad_aquacity8.jpeg

Wellness részleg

Ez volt a kedvenc részem, mivel többféle szauna, aromakabin, és infraszauna is található itt. A belépőben a sós / cukros szeánsz kivételével - de az is 1 euró pluszban - benne vannak a különféle szauna szeánszok. Fontos megemlítenem, hogy ez egy fürdőlepedős részleg, és nem engedélyezett a fürdőruha viselete. A pultnál lehet bármikor új lepedőt kérni, és én minden szeánsz után kértem egy újat :)

Különféle szaunák találhatóak itt: 

Finn szauna: Tipikus finn szauna, ahol különleges szauna bemutatókat és szeánszokat ismerhettek meg. 90°C-on lazulhattok és méregteleníthettek.

Gyógynövényes szauna: A gőz és a gyógynövényes aromák kombinációja egyértelműen pozitív hatást fejt ki a szerzetre, és mivel csak 40°C-os, így a gyógynövények aromája nagyon pihentető és jótékony hatással van a légzőrendszerre, valamint ellazítja a testet és a lelket. 

Hell Steam forró gőzszauna: Ha nem szereted a túl forró szaunákat, ezt a szaunát neked találták ki, mivel 45°C-50°C-n élvezeted jótékony hatásait.

Emerald secret gőz szauna: Ez szauna az aromaterápia és a gőzszauna hibátlan kombinációját kínálja. Kb.45°C-on lélegzitek be az eukaliptusz aromát, ami tisztítja az egész légzőrendszert. A hűsítő hatása miatt ebben lehet a legkönnyebben a legtovább bent maradni.

Himalájai só gőzszauna: Ez a "leghűvösebb" gőz, mivel csak 30°C bent a hőmérséklet. A himalájai só egészségre gyakorolt hatásai világszerte ismertek. A benne található ásványi anyagok, mint a nátrium, magnézium, kalcium, jód, bróm és mangán tisztító, fiatalító és gyógyító hatással bírnak az egész szervezetre. Ideális allergiák, megfázás és minden felső légúti betegség és reumás betegség kezelésére. A sós szauna levegője gazdag ásványi anyagokban és hasznos mikroorganizmusokban, mivel a szauna belseje himalájai sókristályokból áll. Szauna szeánszot is tartanak benne.

Viking Fire finn szauna: Száraz finn szauna 65 °C és 90 °C között hőmérséklettel. Ideális azoknak, akik a száraz szaunát kedvelik, de nem 80-90°C felett.

A szaunák mellett található merülő medence, zuhany, jégadagoló, és különféle jakuzzik, élménymedencék is. 

Fitnesz központ

A komplexum modern edzőteremmel rendelkezik, amely különféle kardio- és erőnléti gépekkel van felszerelve. A fitnesz központban személyi edzők is rendelkezésre állnak, akik segítenek az edzésprogram összeállításában és a célok elérésében. A létesítményben olyan csoportos órák, mint például aerobik, jóga, pilates, és aquafitness is elérhető.

poprad_aquacity7.jpeg

Krioterápia

AquaCity Poprad egyik különlegessége a krio létesítmény, amely -120°C és -160°C közötti hőmérsékleten végzett terápiát kínál. A krioterápia számos egészségügyi előnnyel jár, beleértve a gyulladáscsökkentést, fájdalomcsillapítást és a regeneráció gyorsítását.

Edzőtáborok

A krio létesítmény miatt népszerű helyszín edzőtáborok és profi sportolók számára. A krioterápia mellett a komplexum fitnesz- és wellness szolgáltatásai tökéletes környezetet biztosítanak az intenzív edzésekhez és a regenerációhoz. Számos nemzetközi sportcsapat és egyéni sportoló választja az edzőtáborai helyszínéül, kihasználva a komplexum modern létesítményeit és professzionális szolgáltatásait.

Gyerek programok 

Az élménypark gondoskodik a legkisebbek szórakoztatásáról is. Külön gyerekmedencék és játszóterek várják a családokat, ahol a gyerekek biztonságos környezetben élvezhetik a vízi kalandokat. A komplexumban rendszeresen szerveznek animációs programokat és gyerekfoglalkozásokat, amelyek során a gyerekek kreatívan és aktívan tölthetik el az időt.

Az egész évben nyitva tartó komplexum fenntartható energiagazdálkodást alkalmaz, geotermikus energiát és napenergiát használva, ami környezetbaráttá teszi.

Az aquaparkban nem készítettem túl sok képet, mert főleg a wellness részlegen voltam, ahova tilos bevinni kamerát/telefonot, és utána is inkább megéltem, mint megörökítettem volna az élményt, így a cikkben található képek a hivatalos oldalról valóak :)

Még több inspirációért irány a Blog

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

Az útra a Szlovák Köztársaság Turisztikai-, és Sportminisztériumának meghívására érkeztem.

Képek: Aquacity Poprad

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');