Így hozd magad formába szeptemberben!
2024. augusztus 27. írta: Szabinae

Így hozd magad formába szeptemberben!

Szeptember az újrakezdés időszaka. Az iskolakezdéssel párhuzamosan sokan döntenek úgy, hogy visszatérnek az edzőterembe, vagy kipróbálnak egy új mozgásformát. Az ősz eleje kiváló alkalom arra, hogy új célokat tűzzünk ki, felfrissítsük a mindennapjainkat, és visszatérjünk az aktív életmódhoz. Ha te is új lendületet adnál az edzéseidnek, vagy valami újat próbálnál ki, az alábbi mozgásformák között biztosan találsz olyat, ami hozzájárul a testi és lelki megújulásodhoz.

pexels-olly-3768696.jpg

Beautyrobic

A Beautyrobic egy különleges, nőies mozgásforma, amely az alakformálás és a táncos mozdulatok kombinációjára épül. Az edzések során nemcsak az izmok dolgoznak, hanem a bőr is szépül, mivel az intenzív mozdulatok serkentik a vérkeringést és a nyirokkeringést. Az órák során az erősítő és zsírégető gyakorlatokat nőies mozdulatokkal kombinálják, miközben a teremben kellemesen meleg van, ami tovább fokozza az edzés hatékonyságát. A Beautyrobic ideális választás, ha szeretnéd fejleszteni a nőiességedet, erősíteni az izmaidat, és közben jól érezni magad a bőrödben. Hosszú évek óta járok Beautyzni és nemcsak a mozgás, hanem a köré épült közösség is jótékony hatással van minden egyes porcikámra. Nagyon szépen és gyorsan formál, csak úgy olvasztja le a felesleget, és a legjobb benne, hogy az órákon csak és kizárólag nők vehetnek részt félhomályos teremben. Amennyiben pedig még tennél az alakformálásért, lehetőség van karcsúsító olajkeverékkel bekenni az adott testrészeken magukat órák előtt a Beautyrobic Központban.

Reformer Pilates

A Reformer Pilates egy speciális géppel végzett edzésforma, amely a Pilates hagyományos elveire épül. Ez a gép ellenállást biztosít, ami még hatékonyabbá teszi a gyakorlatokat, és mélyebb izommunkát eredményez. Az edzések során különösen a törzs izmai, a gerinc stabilizálása és a testtartás javítása kerül fókuszba. Ez az edzés kiváló választás azoknak, akik szeretnék erősíteni a testüket, javítani a rugalmasságukat és elkerülni a sérüléseket. Emellett kíméli az ízületeket, így ideális mozgásforma azok számára is, akik rehabilitációra vagy alacsonyabb intenzitású edzésre vágynak. Mivel személy szerint én is reformer pilates edző vagyok, így csak ódákat tudok róla zengeni, hogy mennyire sokrétű, és a rehabilitációban is sokoldalúan használható.

Funkcionális edzés

A funkcionális edzés egy olyan mozgásforma, amely a mindennapi mozdulatokat utánozza, így javítja az erőt, az állóképességet, a koordinációt és a rugalmasságot. Az edzések során saját testsúlyos gyakorlatokat, és szabad súlyokat használnak. Különösen hatékony a mindennapi tevékenységek során szükséges mozgások fejlesztésére, így segítve téged abban, hogy erősebbé és ellenállóbbá válj a mindennapi élet kihívásaival szemben. Tartásjavításra, is tökéletes választás lehet számodra. Érdemes személyi edzővel kezdeni az edzést.

HIIT (High-Intensity Interval Training)

A HIIT egy olyan magas intenzitású intervallum edzésforma, amely rövid, intenzív edzésszakaszokból áll, rövid pihenőkkel megszakítva. Ez a típusú edzés rendkívül hatékony zsírégetésre és az állóképesség növelésére.  Az edzések során rövid idő alatt sok kalóriát égetsz el, és az edzés utáni „utóégető” hatás miatt a tested még órákkal később is zsírt éget. Ideális választás azoknak, akiknek kevés idejük van, de hatékony eredményeket szeretnének elérni. Fontos, hogy mivel ez egy magas intezítású edzés, csak azoknak ajánlott, akiknek nincsenek magas vérnyomással kapcsolatos betegségeik.

Jóga

A jóga egy olyan mozgásforma, amely nemcsak a testet, hanem a lelket is megdolgoztatja. Az ászanák erősítik az izmokat, növelik a rugalmasságot és javítják az egyensúlyt, miközben a légzés és a meditáció segít a stressz kezelésében. Ez a mozgásforma különösen hasznos lehet azok számára, akik a testi és lelki egyensúlyt szeretnék elérni, és nyugalomra vágynak a mindennapok rohanásában. Kiváló választás, ha szeretnél stresszmentesen erősödni miközben hajlékonyabbá is válsz. 

Úszás

Ez az egyik legteljesebb és legkíméletesebb mozgásforma, amely az egész testet átmozgatja. Az úszás során a víz ellenállása természetes módon erősíti az izmokat, miközben minimalizálja az ízületekre nehezedő terhelést. Ez különösen hasznos azoknak, akik ízületi problémákkal küzdenek, vagy rehabilitációban vesznek részt. Az úszás javítja a kardiovaszkuláris állóképességet, növeli a tüdőkapacitást és segít a stressz csökkentésében. Ráadásul az úszás a mentális frissesség fenntartásában is segít, hiszen a víz nyugtató hatással van az elmére.

Futás

A futás egy egyszerű, mégis rendkívül hatékony mozgásforma, amely fejleszti az állóképességet, erősíti az izmokat és javítja a mentális egészséget. Kezdőknek és haladóknak is ideális választás, hiszen a tempót és a távot könnyen személyre szabhatod. Őszi időszakban különösen élvezetes a friss levegőn, színes tájakon futni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');