Ezekre a szuper hatóanyagokra van szüksége a bőrödnek!
2024. augusztus 30. írta: Szabinae

Ezekre a szuper hatóanyagokra van szüksége a bőrödnek!

A nyárvégi bőrápolás megköveteli, hogy a bőrünk igényeire szabott termékeket válasszunk, amelyek könnyedek, hidratálóak és védelmet nyújtanak a káros környezeti hatásokkal szemben. Ezek a hatóanyagok használatával bőrünk egészséges, ragyogó és fiatalos maradhat egész nyáron át. Ne feledjük, hogy a bőrápolás nem csak a szépségről szól, hanem bőrünk egészségének megőrzéséről is.

Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan, és mely hatóanyagokkal is ápolhatjuk a bőrünket főleg ebben az időszakban. 

Hialuronsav

A hialuronsav kiváló hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik, mivel képes nagy mennyiségű vizet megkötni a bőrben. Ezáltal a bőr teltebbé, simábbá és rugalmassá válik, miközben csökkenti a finom vonalak megjelenését. Különösen nyáron fontos, amikor a bőr hajlamos a kiszáradásra a meleg és a napozás miatt.

Ezekben a termékekben találod meg:

  • Missha Super Aqua 10 Hyaluronic Acid krém: Hidratáló krém, amely tízféle hialuronsavval táplálja és tölti fel a bőrt.
  • Cosrx Hydrium Triple Hyaluronic Moisture szérum: Magas koncentrációjú szérum a mély hidratálásért.
  • Vichy Mineral 89: Hialuronsavat és ásványi anyagokat tartalmazó hidratáló gél, amely erősíti a bőr védőrétegét.

C-vitamin

A C-vitamin erőteljes antioxidáns, amely semlegesíti a szabad gyököket, világosítja a bőrt, és fokozza a kollagéntermelést. Segít csökkenteni a pigmentfoltokat és a bőr egyenetlen tónusát, miközben ragyogóvá teszi az arcbőrt.

Ezekben a termékekben találod meg:

  • La Roche-Posay Pure Vitamin C10 Serum: 10% tiszta C-vitamint tartalmazó szérum, amely csökkenti a finom vonalakat és egyenletesebbé teszi a bőrtónust.
  • Cosrx Vitamin C 23 Serum: Erőteljes szérum a pigmentáció csökkentésére és a bőr élénkítésére.
  • Vichy LiftActiv Vitamin C Brightening Skin Corrector: 15% tiszta C-vitamint tartalmazó szérum, amely világosítja a bőrt és csökkenti az öregedés jeleit.

pexels-olly-3764019.jpg

Niacinamid

A niacinamid (B3-vitamin) sokoldalú hatóanyag, amely segít csökkenteni a pórusok méretét, kiegyenlíti a bőrtónust, szabályozza a faggyútermelést, és nyugtatja a gyulladásokat. Emellett erősíti a bőr védőrétegét és javítja a bőr textúráját.

Ezekben a termékekben találod meg:

  • La Roche-Posay Effaclar Duo+: Niacinamidot tartalmazó krém, amely segít csökkenteni a bőrhibákat és egyenletesebbé teszi a bőrtónust.
  • Cosrx Galactomyces 95 Tone Balancing Essence: Niacinamidot és galactomyces fermentet tartalmazó esszencia a bőr tónusának kiegyenlítésére.
  • SOME BY MI Snail Truecica Miracle Repair Serum: Niacinamidot és csiganyál kivonatot tartalmazó szérum, amely segít a bőr regenerálásában és a pattanások után maradt hegek csökkentésében.

Panthenol

A panthenol (B5-vitamin) nyugtatja és hidratálja a bőrt, elősegíti a sebgyógyulást, és erősíti a bőr védőrétegét. Különösen hasznos irritált, száraz vagy sérült bőr esetén.

Ezekben a termékekben találod meg:

  • La Roche-Posay Cicaplast Baume B5: Nyugtató balzsam, amely segít a bőr regenerálásában és a bőrpír csökkentésében.
  • CeraVe Healing Ointment: Panthenolt tartalmazó védőkenőcs, amely hidratálja és védi a száraz bőrt.
  • Eucerin Aquaphor Megújító Balzsam: Nyugtató balzsam, amely segíti a bőr regenerálódását és védelmét.
  • Holika Holika Less On Skin Redness Calming CICA arcmaszk: Nyugtató balzsam panthenollal, amely csökkenti a bőrpírt és az irritációt.

Zöld tea kivonat

A zöld tea kivonat erőteljes antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Segít megvédeni a bőrt a környezeti károsodástól, csökkenti a gyulladást és a bőrpírt, valamint javítja a bőr általános megjelenését.

Ezekben a termékekben találod meg:

  • Benton Deep Green Tea Lotion: Könnyű hidratáló zöld tea kivonattal, amely nyugtatja és frissíti a bőrt.
  • TonyMoly The Chok Chok Green Tea Watery Cream: Hidratáló krém fermentált zöld tea kivonattal a bőr nedvességtartalmának megőrzéséért.
  • Isntree Green Tea Fresh Toner: Frissítő tonik zöld tea kivonattal, amely tisztítja és hidratálja a bőrt.
  • Pyunkang Yul Calming Moisture Serum: Nyugtató szérum zöld tea kivonattal, amely hidratálja és megnyugtatja az érzékeny bőrt.

Még több inspirációért irány a Blog

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com






Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');