Pár napja piacoztam és beszereztem egy csomó gyümölcsöt itthonra, és mivel lassan karácsonyi menü leadásom lesz, így elkezdem a süteményekkel való kísérletezéseket is. Az alapötlet egy gyümölcskenyér volt tej, tojás, és gluténmentesen úgy, hogy nem gyilkolásra kész állagú [betonkemény] finomság sül ki belőle.
Sikerült a projekt. Pihe-puha, több napig is omlós isteni kissé habos tészta állagú gyümölcs kenyér/süti keveréket alkottam :)
Ha szeretitek az édes, puha finomságokat, akkor megéri kipróbálni!
Mici is segített. Vagyis is inkább kép trollkodott :)
A recept pedig a következő:
Hozzávalók:
- 200 g Schär Mix C
- 60 g Schär Farina
- 50 g Lenmag liszt
- 1 púpozott teáskanál bambuszrost
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 90 g eritrit
- 400 g pürésített banán (kb 4 db)
- 600 g kissé darabosra turmixolt körte (kb 5 db)
- 60 g kókuszzsír
- 160 g Rama
Kattints a képre, és nézd meg a galériát:
Elkészítés:
A szárazanyagokat összekeverjük egy edényben. A gyümölcsöket aprítógép segítségével pürésítjük ( a banánt teljesen, a körtét darabosra hagyjuk picit).
A zsiradékot mikróban megolvasztjuk egy edényben, és a gyümölcspépekkel együtt a szárazanyaghoz adjuk és hozzáforgatva egyenletes tésztává keverjük. A végén beleforgatunk egy kis gyümölcsöt is. Én gránátalma magot és áfonyát raktam hozzá :)
180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb 45 percig sütjük!
Jó étvágyat!
Ez is érdekelhet:
3 vegán könnyű étel a nyári forró napokra
Isteni gluténmentes vegán Túrórudi torta
Az egészséges reggeli nem luxus kérdése!
Egyszerű vegán palacsinta recept
Mennyei vörösboros vegán lilakáposztás vitaminbomba