Kíméletes arcápolás kismamáknak és érzékeny bőrűeknek!
2016. szeptember 21. írta: JennySophie

Kíméletes arcápolás kismamáknak és érzékeny bőrűeknek!

Bevált hipoallergén és organikus kozmetikumok a mindennapokra


uriage3.jpg

Egyik előző cikkünkben már összeszedtük nektek, hogy melyek azok a kedvenc kozmetikumaink, amiket bátran ajánlunk az extrán érzékeny bőrűeknek és kismamáknak egyaránt. Most azonban az arcbőr ápolására fókuszálunk, amely talán a legkényesebb területünk ez esetben. Nem kell lemondanunk a ragyogó, egészséges és hidratált bőrről akkor sem, ha különösen irritált, száraz, vízhiányos, érzékeny bőrrel áldott meg minket a sors - mint ahogy engem is. Az arcbőrömnél már csak én vagyok hisztisebb. A következő kozmetikumokat, melyeket saját magamon teszteltem, bátran ajánlom azoknak a tudatos kismamáknak is, akik szeretnének a terhességük alatt távol maradni a kemikáliáktól és szintetikus anyagoktól egyaránt.

1. Uriage, te csodás!

Az Uriage márkában kellemesen csalódtam, ugyanis hipoallergén termékeit nagyon szerették a bőröm. (Ez sajnos nem mondható el akármelyik hioallergén kozmetikumról. Megvásárlásuk esetén éppen ezért érdemes előbb termékmintát kérnünk, hogy kikérjük a bőrünk véleményét is.)
.
Tesztelésem során a három fázisú arcápolást a micellás arc- és sminklemosó termálvízzel kezdtem, melyről már írtam nektek korábban is. Egy könnyed, színtelen, szagtalan folyadék, mely kíméletesen és alaposan távolítja el arcunkról a szennyeződéseket. Extrán érzékeny, irritált bőrre is kapható. Reggel a hidratálókrém felvitele előtt, és este, lefekvés előtt használjuk. Nagyon fontos: soha ne aludjunk sminkben! Nem ér rá reggel lemosni! Ez az apró lustaság - még ha nem is rendszeres, sokat árthat a bőrünknek.

Arckrém gyanánt az Isoliss-re szavaztam, aminek finom, tiszta illatába egyből beleszerettem. "Fakó arcszín, hiányzó ragyogás és az első ráncok ellen" hirdeti magát az elegáns rózsaszín tubus, mely száraz, érzékeny bőrre valóban ideális választás lehet. Golyós szemkörnyék ápolója is kapható a gyógyszertárakban.

A nagy nyári melegben nem volt olyan nap, hogy ne lett volna nálam az Uriage termálvíz spray-je, melyet előszeretettel fújkáltam magamra napszaktól és időjárástól függetlenül. Az ásványi sókban és nyomelemekben gazdag színtiszta termálvíz ugyanis nem csak frissíti, hidratálja, de nyugtatja is a bőrt. Rendszeres használata során az érzékeny bőr ellenállóbbá válik a környezeti hatásokkal szemben, amely most, a zord őszi és téli napokban is ugyanúgy hasznos szolgálatot tesz majd. Sminkünkre is nyugodtan fújhatjuk, nem fog elmaszatolódni tőle. Vigyázat: függőséget okozhat! :)

Kedvenc termékeim tehát az Uriage-tól: Eau Micellaire Thermale d'UriageUriage Isoliss Créme, és az Eau Thermale d'Uriage.

uriage_1.jpg

 
2. Phi 100% organikus kozmetikumok

A Phi natúrkozmetikum családjából egyelőre két terméket teszteltem az arcomra, azonban ezek annyira beváltak, hogy biztosan állandó lakói lesznek a fürdőszobámnak és a táskámnak.

A reggeli és esti rutin főszereplője az impozáns kis tégelyben kapható Hidratália Prémium arckrém, amely hialuronsavval, meggymagolajjal és selyemproteinnel varázsol üde, rugalmas arcbőrt, miközben felveszi a harcot az apró ráncok ellen, és kifejezetten ajánlott extrán érzékeny bőrűeknek is.
Mint azt már egy korábbi cikkemben is említettem, kismamaként volt balszerencsém találkozni a makacs ekcémával, amely jó pár hetemet megkeserítette, míg nem találtam meg rá a megoldást. Az ugyan hatásos, szteroidos tartalmú krémeket ugyanis ilyenkor érdemes messziről elkerülni. Égő, viszkető, kipirosodott irritált bőrömmel a Kiütésűző bőrnyugtató krém csodát tett. Láthatóan és érezhetően csökkentette a tüneteket már az első használat után. Csupa olyan természetes és gyógyhatású összetevőből áll ugyanis, melyek együttesen veszik fel a harcot ezzel a kellemetlen bőrproblémával. Ezúton is köszönöm a Phi-nek, hogy megmentették a bőrömet!
phi_hidratalia_kiutesuzo.jpg
3. Nourish Relax termékcsalád érzékeny bőrre

A Nourish egy olyan exklúzív, organikus bőrápoló termékcsalád, amely színtiszta növényi kivonatokkal, vitaminokkal és bioaktív hatóanyagokkal tölti meg üvegcséit, hogy azok széppé és egészségessé varázsolhassák a bőrünket. Ezúttal a Relax, levendulaolajban gazdag termékcsalád Nyugtató, hidratáló arckrémjét és a Hidratáló peptid szérumját teszteltem, melyeket az irritált, allergiás reakciókra hajlamos bőrre fejlesztettek. Arckrémjükben az antibakteriális, nyugtató és gyógyító hatással bíró levendula mellett az antioxidáns sárgarépa és a hidratáló shea vaj a fő alkotóelem. A szuperhidratáló szérum pedig emellett a hialuronsavat hívja segítségül, hogy az öregedésgátló és kollagénfeltöltő szerepet is betöltse. 

Tényleg szuper kis készítmények ezek, azt azonban vegyük figyelembe, hogy a levendulára szuperereje ellenére sajnos az extrémen érzékeny bőrűek allergiásak lehetnek, így nekik érdemes a Nourish többi termékcsaládjából válogatniuk. 
nourish.jpg
4. Ziaja kecsketejes nappali krém 

Páran most lehet, hogy megijedtek a kecsketej hallatán, amely nem csak bőrfiatalító hatásáról, hanem jellegzetes bukéjáról is híres. Ennek a krémnek azonban isteni illata van! Bevallom én még a kezemre is szoktam kenni belőle, csak hogy szagolgathassam utána. :) Ár-érték arányban ő vezeti a mezőnyt. Remekül hidratál, és sminkalapnak is tökéletes könnyen beszívódó állaga révén. Csillapítja az irritációt, növeli a bőr rugalmasságát, illetve javítja annak szerkezetét. Aktív összetevők: kecsketej protein, A- és E-vitamin, B5 (D-panthenol) illetve fotostabil UV szűrők. Éjszakai krém változatban is kapható. Kleopátra tuti ezt használná!
ziaja_kecsketejes.jpg5. Yamuna organikus shea vaj

Ódákat tudnék zengeni a shea vaj előnyeiről és szépítő erejéről, de ezt korábban már megtettem. A lényeg az, hogy akármilyen száraz, érzékeny, hisztis, esetleg allergiás a bőrünk, a shea vajra mindig számíthatunk. Ápol, puhít, hidratál, nyugtat és még az apróbb ráncokkal is elbánik. Éppen ezért ajánlom kismamáknak is a szárazabb, esetleg irritált bőrfelületek ápolására. Nem mellesleg bátran felválthatják vele az eddig használt drága szemránckrémüket is a babavárás és szoptatás idejére. Sőt, a kisbabájuk érzékeny bőrét is nyugodtan bekenhetik vele. Sok apróság szenved babakori ekcémás tünetekkel, erre is kíméletes megoldást nyújt a natúr shea vaj.

Én jelenleg a Yamuna 100%-os natúr verzióját használom. A könnyű, 50 ml-es kiszerelése állandó lakója a táskámnak, ugyanis például bármikor jól jöhet SOS ajakápoláshoz. Illetve nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem a munkahelyemen vagy éttermekben lévő folyékony szappan gyakran kiszárítja a kézbőröm kézmosás után. Ilyenkor is hasznos szolgálatot tehet ez a piciny tégelynyi csoda.
yamuna_sheavaj.jpg

6. PANDHY'S Rózsa virágvíz

A több mint egy évtizede szárnyalóan működő magyar(!) kozmetikai márka termékei is külön megérdemelnek egy említést. Most a 100% virágvizeket ajánlom nektek, melyek jótékony hatásairól itt olvashattok. Az én kedvencem jelenleg a PANDHY’S™ Rózsavíz, melynek szintén függője lettem, és előszeretettel permetezem vele az arcom felkelés után, lefekvés előtt, de még a metrón is, előkapva a táskámból, amikor épp eszembe jut. Illata egyáltalán nem tolakodó, ellenben nagyon kellemes. Aki szereti a friss rózsaszirmok illatát (itt fontos megemlíteni, hogy nem vízben oldott rózsa illóolajról van szó - annak erős aromájától valószínűleg megszédülnének a kismamák, hanem a friss illatos szirmok vízgőzös lepárlásával készült értékes rózsavízről), az imádni fogja. Legfőképp azért is, mert frissítő, hidratáló és tonizáló hatása mellett erősíti a sejtfalakat, öregedés gátló, és stimulálja a sejtek megújulását. Mindemellett ismert hangulatjavító és idegnyugtató hatásáról is. Kell ennél több? :)
pandhys_rozsaviz.jpg



Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot, és kövess minket a Facebookon is!


süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');