Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én kifejezetten szeretek enni. Főleg édességeket. Nincs annál jobb, mint bekuckózni ősszel egy meleg kakaóval és tányér sütivel a kandalló vagy a Tv elé. Ennek örömére elhoztam nektek az InPassionOfTastyLife incsiklandozó máglyarakását.
Egy laktóz és cukormentes illetve egy mindenmentes verziója következik a mindenki által szeretett és ismert édességnek.
Hozzávaló a 25 cm-is formához:
- 8 db gluténmentes zsemle
- 8- 10 evôkanál mák
- cukormentes almapüré (spar)- 1 üveg
- 3 tojás
- 700 ml laktózmentes tej
- kókuszvirágcukor/eritrit
Kivajazzuk a tortaformát majd a kókuszviragcukorral megszorjuk és egyenletesen eloszlatjuk a formában. A zsemléket 3 felé vágjuk majd egy edényben a tejet, a 3 tojássárgáját és olyan 4 púpozott evôkanál kókuszcukrot összekeverünk majd abba megforgatva a zsemléket elkezdjük rétegezni a tortaformába; 1 réteg zsemle utána vastagon az almaszószt és utána a mákot szorunk, ezt addig csináljuk míg tele nem lesz a tortaformánk.
A sütôt 180 fokon elômelegítjük majd elkezdjük sütni a máglyarakást és addig habosra verjük a 3 tojás fehérjét majd kivesszük úgy 15 perc után a máglyarakást és rátesszük a habot és utána addig sütjük míg megbarnul a hab a tetején.
Mikor készre sült:
Amíg hûl egy kicsit addig megcsináljuk hozzá a vanília sodót;
- 10 dkg gluténmentes liszt
- 50 g Xilit
- 750 ml rizstej
- 7 db tojássárgája ( majd külön a fehérje is)
- 3 evôkanál vaníliás cukor
A tûzhelyen besûrûsítjük majd levesszük róla és a felvert tojás fehérjét apránként belekeverjük.
Még több recept a http://inpassionoftastylife.com/ -on
Jó étvágyat!
Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot és kövess minket Facebookon is ;)