Isteni gluténmentes sütinyalóka
2017. február 14. írta: Szabinae

Isteni gluténmentes sütinyalóka

Valentin napra gluténmentes sütinyalókát alkotott kedvenc gasztrobloggerinám, az In Passion of Tasty life. Természetesen glutén- és cukormentesen, hisz az egészségtudatos, illetve ételallergiás blogján csak ilyen recepteket lehet találni.

A cake pophoz speciális formát használt, amit a Tchiboból te is be tudsz szerezni.

Szerintem nagyon egyszerű a tésztájának az elkészítése, csak a díszítés tart egy kicsit hosszabb ideig. Sokkal sokkkal hosszabb ideig.... :D

sutinyaloka1.jpg

 Hozzávalók a 24 db sütinyalókához:

  • 3 db tojás
  • 4 evőkanál gluténmentes liszt
  • 3 evőkanál őrölt mandula
  • 2 evőkanál kókuszvirág cukor
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • 2 evőkanál kukoricapehely liszt
  • 3,5 evőkanál víz
  • fél csomag sütőpor

sutinyaloka2.jpg

Elkészítése:

  1. Szétválasztom a tojásfehérjéket a sárgájától, majd kézi mixerrel kemény habbá verem a fehérjét.
  2. Egy másik tálban a tojássárgákat, a vizet és a cukrot összedolgozom a kézi mixerrel, majd a lisztkeveréket is hozzáadom és csomómentesre keverem.
  3. Egy spatula segítségével óvatosan eldolgozom a habot a lisztkeverékkel. A formának mind kettő oldalát kivajazom, majd bele rakom a tésztát és 180 fokon olyan 10-12 percig sütöm.
  4. Hagyom teljesen kihűlni a tésztát.
  5. Xylitből , vízből és ételfestékből csináltam a mázat ( 2 evőkanál xylit + 1 evőkanál víz az arány ), a pálcikát belerakom a a mázba olyan 2 cm mélységig majd a sütibe és hagyom száradni 5 percig és utána mártom a sütit a cukormázba, majd 2 óráig hagyd pihenni.

sutinyaloka.jpg

Jó étvágyat hozzá!

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebook-on is!

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');