Valentin napra gluténmentes sütinyalókát alkotott kedvenc gasztrobloggerinám, az In Passion of Tasty life. Természetesen glutén- és cukormentesen, hisz az egészségtudatos, illetve ételallergiás blogján csak ilyen recepteket lehet találni.
A cake pophoz speciális formát használt, amit a Tchiboból te is be tudsz szerezni.
Szerintem nagyon egyszerű a tésztájának az elkészítése, csak a díszítés tart egy kicsit hosszabb ideig. Sokkal sokkkal hosszabb ideig.... :D
Hozzávalók a 24 db sütinyalókához:
- 3 db tojás
- 4 evőkanál gluténmentes liszt
- 3 evőkanál őrölt mandula
- 2 evőkanál kókuszvirág cukor
- 1 evőkanál útifűmaghéj
- 2 evőkanál kukoricapehely liszt
- 3,5 evőkanál víz
- fél csomag sütőpor
Elkészítése:
- Szétválasztom a tojásfehérjéket a sárgájától, majd kézi mixerrel kemény habbá verem a fehérjét.
- Egy másik tálban a tojássárgákat, a vizet és a cukrot összedolgozom a kézi mixerrel, majd a lisztkeveréket is hozzáadom és csomómentesre keverem.
- Egy spatula segítségével óvatosan eldolgozom a habot a lisztkeverékkel. A formának mind kettő oldalát kivajazom, majd bele rakom a tésztát és 180 fokon olyan 10-12 percig sütöm.
- Hagyom teljesen kihűlni a tésztát.
- Xylitből , vízből és ételfestékből csináltam a mázat ( 2 evőkanál xylit + 1 evőkanál víz az arány ), a pálcikát belerakom a a mázba olyan 2 cm mélységig majd a sütibe és hagyom száradni 5 percig és utána mártom a sütit a cukormázba, majd 2 óráig hagyd pihenni.
Jó étvágyat hozzá!