Smink nélkül is gyönyörűen!
2017. március 19. írta: Szabinae

Smink nélkül is gyönyörűen!

rli_8.jpg

A NO MAKEUP trend egyre inkább nagyobb sikernek örvend. Ez köszönhető annak, hogy rengetegen vállaláják fel smink nélkül a hazai és a külföldi hírességek közül is. Gondolok itt például Alicia Keys-re. A nagyobb márkák is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a természetes női szépségre. Ilyen például a DOVE. Biztos találkoztál már valamilyen formában az #énszépségem hashtaggel vagy valamelyik plakátjukkal, hirdetésükkel.

Nekik hála egyre több Nő mer kimenni az utcára smink nélkül, vagy legalább vakolat nélkül és kezdi el magát szépnek látni, illetve gondolni nélküle. Ami nagy szó, mert nagyon kevés Nő gondolja magát tényleg szépnek.

A No makeup trendnek én személy szerint örvendek, mert én amúgy sem szeretek sokat bíbelődni a fejemmel, mert inkább többet alszok, vagy kávézok a teraszon. Egyszóval minőségi egyéb időt töltök el mással a vakolat gyártás helyett.

A sminkmentes vagy enyhe sminkes trendnek köszönhetően nem csak a pénztárcád tartalma, de az önbizalmad is nőni fog.

Íme 5 szabály, amivel jól érezheted te is magad NO MAKEUP a bőrödben:

Megfelelő arctisztítás reggel és este

Korábban már volt szó arról, hogy milyen fontos az arctisztitás, és ezt nem győzöm hangsúlyozni, mivel csak a tiszta bőr tud alvás közben lélegezni, és regenerálódni/szépülni. Ha piszkos arccal, sminkben fekszel le, azzal csak öregíted a bőrödet.

Jók erre a célre a Clinique arclemosók és a különböző természetes hatóanyú termékek is. Illetve használhatsz a smink eltávolításra micellás vizet is. Én a Mixát, és az Uriage termékeit ajánlom. Nem irritálják a szemet és tökéletesen tisztítanak.

Hidratálj!

Fontos a helyes folyadékfogyasztás (minumum 3 4 liter víz, vagy cukrozatlan tea) és a minőségi kozmetikumok használata. Tehát nem alis, nem ebayes, hanem normál bolti, vagy webshopban található termék. Ha kívüll, belül hidratálsz, akkor szép, rugalmas lesz a bőröd és később is kezd el ezáltal öregedni, mivel a testünk nagy része vízből áll, így ha nem iszunk eleget, akkor szikkadunk össze, mint egy múmia....

Arcmasszázs

Az arckrémet és olajokat masszírozó, körkörös mozdulattal vidd fel, ezáltal kicsit aktivizálva a sejteket.

1owcuibtsolja.gif

Alapozó helyett BB krém

Rengeteg jobbnál jobb BB krém van már a piacon. Ilyen az Isoliss az Uriage-tól, ami hipoallergén és érzékeny bőrre van, de sokan dicsérik a Nivea BB krémjét, vagy az Yves Rocher BB krémjét is. Itt igazából rajtad álla a dolog szintén, hogy milyen típusú bőröd van és ahhoz melyik szín, márka és állag passzol. A legtöbb helyen van minta. Kérj mindenképpen és tesztelgess!

Használj ajakbalzsamot

Nem kell rúzs sem, ha van egy jó kis ajakbalzsamod. Ez lehet színtelen vagy szinezett is. Egy ápolt, cserepesedésmentes ajak mindig szép látvány. De a jobb eremény érdekében használj ajakradírt. Bővebben ITT olvashatsz róla.

ed403d4ae411755124848711c304cd269d1c694f_1.jpg

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');