Így mosd le helyesen a sminked!
2017. április 18. írta: Szabinae

Így mosd le helyesen a sminked!

A megfelelő arc tisztítás alap pillére egy Nő esetében a megfelelő smink lemosás. Ám sokaknál nem a mindennapi rutin része ez a folyamat. Ez pedig hiba, hiszen ha rajta hagyjuk a bőrön a sminket, akkor idő előtt öregítjük azt.

smink.jpg

A szemünk környéke pedig kifejetetten érzékeny terület, mivel ez kapja alapesetben a legtöbb sminket. Gondolok itt a szemfestékre, tusra, spriálra, ceruzára.

Tehát ha nem szereténk idő előtti szarkaláb gyűjteményt, akkor mossuk le szépen azt a fránya sminket!

Nem kell erővel, hanem szépen óvatosan, mert ha durván nekiesünk, azzal csak ártunk a szemünknek és a pilláinknak is!

A legfontosabb a megfelelő mozdulatsor és termékhasználat. Használjunk vattakorongot (én DM-set használok) és kettős fázisú sminklemosót a szempillaspirál miatt (a mostanimat sajnos nem hozza teljesen az arclemosó, így azt le kell vele szednem..).

Szóval vattakorongnál, és kettős fázisú lemosónál tartottunk.

A korongra tegyél lemosót és helyezd a szemedre őket kb 5-10 másodpercig, Ennyi idő alatt általában fel szokott lazulni a szempillaspirál és leszedhetővé válik. ekkor kezd el finom mozdulatokkal leszedni a sminket. Enyhe, kívülről befelé irányuló körkörös mozdulatokkal töröld le a szemet, így a belső szemsarokból minden szennyeződés, festék  le fog jönni. A szempillát pedig a tövétől a vége felé töröljük, vagy pillát fogunk veszteni. Ezt a folyamatot tiszta korong állapotig ismételjük.

Ezután jöhet az arcelmosó, majd a micellás víz. Micellás vízből én az Uriage termékét szeretem, mivel hipoallergének és nem zsírosodik fel utánuk a bőröm sem.

 

Ha tetszett a bejegyzés, és nem akarsz lemaradni az aktualitásokról, kövess Facebookon is!

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');