Mivel nincs gofrisütőm és imádom magát a desszertet, gondoltam megnézem, mit lehet belőle kihozni, ha serpenyőben készítem. Jelentem, finomat!
Természetesen glutén-, és laktózmentes finomságot sikerült alkotnom. Tetszés szerint díszíthető gyümölccsel, vagy szósszal.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 70 g porrá őrölt eritrit
- 70 g Schär mix c liszt
- 5 g (1 evőkanál) utifű maghéj
- 25 g risz liszt
- 100 g olvasztott ráma
- 1,5 feles pohár (kb 6 cent) laktózmentes tej
- fél marék kókuszreszelék (opcionális)
Elkészítés:
Válaszd ketté a tojást, majd a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. A sárgáját keverd össze a száraz anyagokkal, majd add hozzá a vajat és a tejet. Ezután lassan dolgozd hozzá a tojásfehérjét. Egy zsiradékkal (esetemben kókuszzsír) kikent teflonos serpenyőben süsd meg az egyik, majd a másik oldalát is, és a végén szaggasd szét, mint egy rántottát.
Én banános fehérje turmixszal a tetején tálaltam, de nagyon finom lekvárral, vagy bármilyen más szósszal, gyümölccsel!
Amennyiben nem vagy gluténérzékeny, akkor 100 g lisztet (80g finom, 20 g rétes) használj a schär liszt, az útifű maghéj és a rizs liszt helyett :)
Jó étvágyat!