Isteni fehérjebomba kenyér egyszerűen!
2017. június 15. írta: Szabinae

Isteni fehérjebomba kenyér egyszerűen!

Gluténérzékenyként érzékeny téma nálam a kenyér téma. A bolti finoman szóval sem ízlik (pocsék egytől egyig szerintem) , itthon pedig folyamatosan bénázok a sütéssel. Eddig. Ugyanis találtam egy iszonyat jó receptet nemrég. amit szeretnék veletek megosztani!

kenyer1.jpg

Fehérjebomba egy ízletes, szuperegészséges és gluténmentes kenyér formájában! Egyszerűen elkészítheted otthon:

Hozzávalók:

  • 1 csomag instant élesztő (7 g)
  • 4 ek. kókuszolaj
  • 250 g csicseriborsóliszt
  • 100 g őrölt mandula
  • 50 g lenmag
  • 100 g magkeverék (chia, mák, tökmag, napraforgómag, szezámmag)
  • rozmaring ízlés szerint
  • 4 nagyobb tojás

kenyer.jpg

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütődet 190 fokra. Bélelj ki sütőpapírral egy másfél literes kenyérsütő formát (én szilikonost használtam, ahhoz sütőpapír sem kell). Egy edénybe önts 375 ml vizet, tedd bele az élesztőt és az olajat, alaposan keverd el, majd tedd félre 5 percre.

Egy tálba helyezd a lisztet, az őrölt mandulát és a magvakat egy csipetnyi sóval együtt, majd keverd össze. Csinálj egy mélyedést, rakd bele a rozmaringot, majd üsd bele a tojásokat, majd keverd össze. Ezután öntsd hozzá az élesztős-olajos vizet, és alaposan keverd össze. Palacsintaszerű tésztát fogsz kapni. Öntsd a sütőformába, 45 percig süsd (tűpróbával ellenőrizhetsz), majd 20 percig hagyd hűlni, mielőtt fölvágod.

Képek és recept: EzoGasztro/Nádasdi Sanyi

Jó étvágyat!

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');