Instant segítség ekcémára!
2017. június 20. írta: Szabinae

Instant segítség ekcémára!

Korábban írtunk már arról, hogy az ekcéma egy nagyon makacs és szeszélyes bőrprobléma, melyet rengetegféleképpen lehet kezelni, ám mindenkinek más válik be, mivel maga a kiváltó ok is (ami sok esetben ismeretlen) teljesen egyénfüggő. 

borkiutes.jpg

Viszket, csíp, kivakarjuk, piros lesz és hólyagos, irritált, ami csúnya látvány, mi pedig ezen csak tovább stresszeljük magunkat.

Kellemetlen nagyon. Kijöhet stressztől, érzelmi, pszichés terheltségtől, ételérzékenységtől (esetemben glutén) is, de örökletes hajlama is lehet rá az embernek.

Leggyorsabban a szteroidos krémek szüntetik meg a panaszokat, de nem javasolt a használata kismamáknak. Ezen kívül a bőr is hozzá tud szokni, és megvonás esetén durvább lesz a bőröd, mint előtte. Nekem a szteroidtól elpattantak a hajszálerek, és hónapokig tartott eltüntetnem őket (nagyjából). Szóval én csak és kizárólag végső elkeseredésképpen ajánlom a használatát.

Az ekcémás panaszokat a vegán, és natúr termékek használatával tudjuk szinten tartani, illetve esetenként még mérsékelni is. Következzenek kicsiny praktikáink:

Ha a fejbőröd ekcémás

Ebben az esetben jó megoldás lehet neked a Lush Big vagy dr. Organic teafa sampon  és dr Organic argán olajos balzsam kombináció. Csíp mint a fene a Big, de hatásos. Megszünteti a viszketést és fertőtleníti a sebeket is... Hajvégekre pedig a BotanicOil Argán olajat javasoljuk.

eneklos_emma.gif

Ha az arcodon jön ki

A Paula's Choice-nak van kifejezetten erre a problémára kifejlesztett arclemosója. Ezen kívül szuperül működik még a Nourish Kale hialuronsavas arclemosója is. Tökéletesen leszedi a sminket is!

Micellás vízként verhetetlen a Bioderma pinkje, és az Uriage kékje.

Arckrémként a Phi Flowerpowers krémje nagyon szuper és még fényvédő is van benne. Ezen kívül  a Nourish, és a Mixa termékek nem irritáltak még :)

Ha testeden jön ki

kad.jpg

Hosszasan fürdeni sajnos tilos ilyenkor, és kerülni kell a forró vizet is. Tusoláshoz lehet kapni gyógyszertárakban az úgynevezett Naturland Unguentum Hydrophilicum Nonionicum mosakodókrémet, melyet egy üres flakonban vízzel feloldva könnyedén kényelmesen használható tusfürdővé alakíthatunk.

Hetente egyszer-kétszer, ahogy az időnk engedi, érdemes vennünk egy 15-20 perces langyos fürdőt, fél kiló Holt-tengeri sót feloldva a kádvizünkben.

DM-ben és a Rossmann-ban is találni ár-érték arányban és kiszerelésben nagyon kedvező, dobozos verziókat. Sajnos nem sokan tehetik meg, hogy tengerparton éljenek, így viszont varázsolhatunk otthonra egy kis tengervizet.

A Holt-tengeri víz, iszap és só köztudottan gyógyhatású, és nagyon ajánlják az ekcémában vagy hasonló, súlyosabb bőrbetegségekben szenvedőknek is. Nem kell félnünk, nem csíp, ha egy picit mégis, akkor is csak gyógyít. Nekünk kifejezetten megnyugtatta a bőrünket igazi felüdülés volt az a negyed óra, amíg áztattuk magunkat.. Hidratált, és csökkentette az irritációt.

viszketes.jpg

Persze ahogy kijövünk a vízből, nagyon fontos megfelelő krémmel is hidratálni a bőrünket. Nagyon jó erre a Lush Dream Cream-je, és a Phi hidratáliája. 

Ha már fürdő, akkor tudunk még egy tuti tippet, ez pedig a zabfürdő, mivel magas cinktartalma miatt visszahúzza illetve kordában tartja a bőrirritációt.

A zabfürdőt többféleképpen elkészíthetitek. A natúr zabpelyhet bármelyik élelmiszer boltban be tudjátok szerezni párszáz forintért, amivel nincs más dolgotok, mint leturmixolni belőle 2-3 bögrényivel, és por állagú formájában a langyos fürdővizetekbe önteni. Érdemes Kleopátra után szabadon feldobni egy kis tejjel (1 liter kb) a fürdőt, hogy jobban puhítsa az igénybevett bőrt. 

Nagyon jó a Panthenol is! A Panthenol ugyanis a horzsolások és leégés kezelése mellett számtalan más tünetre is nagyon jó: gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató, bőrfeszesítő, sebgyógyító, és hidratáló tulajdonsága lévén az ekcémás panaszokat is enyhíti.

Hihetetlenül jó még a Phi kiütésűző krémje, mivel a lila ekcémát szép rózsaszínre vissza tudja húzni, és idővel meg is szüntetni. Látványos eredményt lehet vele elérni! Ezt a terméket tényleg mindenkinek nagyon ajánljuk!

ekcema_2.jpg

1 nap alatt ennyit javult tőle

A tiszta Aloe Vera gél, a 100%-os kókuszolaj, az organikus, magas tisztaságú Shea vaj, az olívaolaj és a körömvirág balzsam is mind nagyon jót tesz a bőrnek, számtalan jótékony hatásaikról híresek, melyekről itt már írtunk nektek

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');