Hasznos kütyük a hőség ellen
2017. június 28. írta: Chanelola

Hasznos kütyük a hőség ellen

A hőséget nehéz megélni és túlélni, és mi magyarok, nagyon találékony nemzet vagyunk, és számos jól működő praktikánk és kütyünk van ellene!

09032015121825.jpg

A legősibb praktika az, hogy ne igyál hideget, csak meleget, mert a tested el kezdi a meleg ital miatt hűteni magát, ergo kevésbé lesz meleged, mintha hideget innál. Tudom hülyén hangzik, de próbáld ki. Mindig legyen nálad egy üveg víz! A melegben muszáj hidratálni!

Tegyél a csuklódra a tarkódra hideg törölközőt, fagyasztott zöldséget, jégakkut. Bármit, ami hideg. Ha gyerekkel vagy, akkor legyen nálad mini hűtőtáska pár jégakkuval.

Ha a városban mászkálsz, akkor erre a legjobb egy direkt erre a célra kifejlesztett hűsítő kendő, ami 1-2 órán keresztül megtartja a hőt és csak benedvesíted, megrázod és működik. Én edzéshez is használom, de ha strandra megyek, akkor is ez van a fejemen, hogy ne forrjon fel szó szerint az agyvizem :)

Vannak ilyen vízpermetező készülékek is. Nem épp sminkbarát, de legalább lehűti a testedet. Ha otthon vagy, és nem számít  a design és a méret, akkor a növénypermetezőcucc is megteszi erre a célra :D

Vannak már hűsítő matracok is. Ezt lehet kutya-cica alá is tenni! De van direkt babakocsikban kifejlesztett verzió is. Ezen kívül már utazó, memória és sima párnákat is gyártanak ilyen technológiával. 

Lehet már kapni hűsítő testápolókat és géleket, illetve frissítő fújós vizeket is. A szentkirályinak volt ha jól emlékszem ilyenje tavaly.

A langyos vízzel zuhanyozás pedig sosem árt. Sem neked, sem a kisállatodnak. Az elején ellenkezni fog, ha macska, de aztán rájön, hogy ez neki jó, és nem akarja nézéssel elérni, hogy feldobd a talpad :D

A galériában pedig szemezgethetsz pár hasznos kütyüvel:

 

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');