Így válassz babakocsit!
2017. július 02. írta: JennySophie

Így válassz babakocsit!

Hasznos tippek a tökéletes babajárgány megtalálásához

fullsizerender_9.jpg

A várandós kismamák egyik kedvenc és legizgalmasabb elfoglaltsága a babakelengye kiválasztása és összeállítása az édes várakozás mellett. A babaszoba bútoraitól kezdve a kényelmes babaruhákon át a megfelelő babakocsi megtalálása is fontos feladat.

Sajnos azt látom és tapasztalom, hogy sok kismama egyáltalán nem a praktikusság és ár-érték arány alapján dönt, hanem az a mérvadó, hogy melyik babakocsival lehet a legjobban "villogni" a közösségi felületeken. Persze nincs azzal baj, ha egy babakocsi stílusos, és jól mutat a fotókon is. Mindemellett viszont az sem árt, ha elérhető áron beszerezhetjük, és olyan minőséget kapunk cserébe, amivel öröm lesz a közlekedés.

Most azoknak a kismamáknak segítek, akik hozzám hasonlóan aktívak, sokat jönnek-mennek, gyalog, autóval, vagy akár tömegközlekedve is, ezért fontosak az alábbi tulajdonságok:

- Legyen könnyű, hogy egyedül is elbírjuk, és meg tudjuk emelni, ha szükséges
- Legyen egyszerűen kinyitható és összecsukható
- Legyen könnyen irányítható, akár fél kézzel is
- Foglaljon kevés helyet, hogy a csomagtartóban, buszon, villamoson, és az üzletekben is könnyen elférjen
- Legyen egyszerű ráapplikálni a pelenkázótáskát (plusz pont, ha jár hozzá)
- Lehessen az aljába is pakolni, ez bevásárláskor is jól jöhet

És nem utolsó sorban legyen megfizethető, hiszen manapság többszázezer forintos babakocsikról beszélünk, de nem mindegy, hogy kettessel, vagy esetleg négyessel kezdődik, hiszen gondoljunk bele, hogy még százezer forint megtakarítással is mennyi minden mást vehetünk a kis kincsünknek azon a különbözeten.

img_5246.JPG

Bevallom őszintén, mi Nimróddal fél évig egy olyan örökölt babakocsit használtunk, ami habár a fotókon nem mutatott valami jól, de legalább jó masszív és strapabíró, minőségi darab volt. Nimród volt a harmadik baba, akit megszolgált, és mivel ez már megvolt a családban, mi örömmel elfogadtuk.

Ez a babakocsi sétált már velünk a városon kívül erdőben is, földön, tisztáson, macskakövön, sőt Párizst is megjárta repülővel. 

Nem gondoltam volna, hogy találok olyat, amivel még ennél is jobban meg leszek elégedve.

Most azonban, hogy volt lehetőségem alaposan kipróbálni egy másik fajtát is, rájöttem, hogy azért ég és föld a különbség, és bizony érződik rajta az a 10 év. Habár akkor ez sem volt egy olcsó darab (ezért használható még most is tökéletesen), lényegesen sokat fejlődtek azóta a babakocsik. És ahogy akkor is, most is megéri belefektetni, ha egy új gyermekhintó vásárlását tervezzük.

Viszont fontos tudni, hogy nem attól lesz jobb egy babakocsi, ha minél többe kerül. Drága és drága kocsi közt is van különbség, elsősorban a saját igényeinkhez igazodva érdemes keresgélni. Nem feltétlenül kell a legmagasabbra pozícionáltat választanunk, egy középárkategóriás babakocsi is nagyon sokat tudhat már, főleg, ha a többfunkciósokról beszélünk.

img_3182.JPG

Én most egy konkrét modellt fogok nektek bemutatni, amivel már régóta szemeztem és ki szerettem volna próbálni. Egy olyan középárkategóriás, de prémium minőségű babaverdáról van szó, aminél bevallom, a küllem sem volt utolsó szempont. Hiszen mi is szeretünk Nimróddal csinosak lenni, összeöltözni, és az első egy-két évben bizony a babakocsi is fontos szerepet kap az outfitben.

Kattints a fotóra a többi képért

Mégsem ez volt az első szempont, hanem a praktikusság, mert mi aztán tényleg jövünk-megyünk, nem csak arra a napi egy óra "kötelező" levegőzésre viszem ki, hogy aztán ott üldögéljek mellette a padon egy parkban. Nekünk egy strapabíró járgány kell, ami kényelmes neki is, nekem is, biztonságos, nagy a lengéscsillapítója, fél kézzel is könnyedén irányíthatom, pár mozdulattal összecsukhatom, és nem mellesleg ugye azért még jól is néz ki. Mintha egy igazi autóról beszélnék, nem? :)
img_5073.JPGNimróddal sokat járunk vásárolni ketten, és nem egyszer kell a babakocsit tolnom, a kosarat pedig húznom magam után, éppen ezért jó és praktikus, ha könnyű, és fél kézzel is tudok vele kanyarodni. Az előző kocsinkról ez nem volt elmondható, sokszor voltunk különálló performansz a bevásárlások alatt.

Nagy híve vagyok a csatos hordózóknak is, olyanunk is van, de én szeretem felváltva használni a babakocsival, vásárolnom is kényelmesebb így, mert utána tudok az aljába pakolni, és nem kell cipekednem.

Az ANEX márkájú többfunkciós babakocsik között mazsolázgattam, mert ahogy felmértem a terepet, ezek azok, amik nem csak szépek a klasszikus vonalvezetésükkel, és trendi színeikkel, hanem nagyon jól variálhatók, újszülött kortól egészen addig, amíg önállóan közlekedő kis csibésszé nem cserepedik a manónk.

Árban is egész korrektek, azért ez sem utolsó szempont.

Először nagy álmom volt egy francia színekben tündöklő, elegáns kék-fehér-piros darab, de aztán a Foxy fantázianevű babaverdánál döntöttem, mert kevésbé kötöttek a színei, sok mindenhez megy, és baromi vagány.

Ami nagyon megtetszett az Anex Foxyban, az elegáns camel barna bőrbetéten kívül, hogy két táska is jár hozzá, az egyik a váz aljához rögzítve, melybe a lábzsák is könnyedén belefér, ha esetleg télen bevinnénk őt a hidegből egy melegebb helyre, a másik viszont a váz elején konkrétan egy pelenkázótáskának felel meg, belül speciálisan kialakított fakokkal, a hátán pedig vállpánttal, hátizsákként is funkcionálva.

Egy ilyen minőségi pelenkázótáska körülbelül 25-30 ezer forintba kerül önmagában. Itt viszont a kocsihoz jár, ahogy a már fent említett lábzsák is, és természetesen az autósülés is. Így ha úgy vesszük, ezért az árért nem csak egy többfunkciós 3in1 babakocsit kapunk, 3 felcsatolható résszel, azaz a vízszintes, de dönthető mózeskosárral, a szintén állítható támlájú sportrésszel, illetve az autósüléssel, de színben és stílusban passzoló lábzsákot és pelenkázótáskát is. 

Így már nem is számít drágának, a mai viszonylatokhoz képest, azonban mégis olyan érzésem van, mintha egy luxusjárgánnyal közlekednék. Érezhető és kézzel fogható a minőség. Mindez 219 000 Forintért, ami egy hasonló minőségű babaverdának a harmada. Alsóhangon...

img_5236.JPG

Mit tud még az Anex? 

Fújható kerekei vannak, éppen ezért siklik olyan gördülékenyen a járdán, nem beszélve a rugós lengéscsillapítókról, amikkel pedig még terepjárónak is elmenne. A kavicsos, rögös út meg se kottyan neki. Ahogy pedig poénból rugóztattam benne Nimródot, olyan érzésem volt, mint a PIMP klippjében, már csak a napszemüveg és a baseball sapka hiányzott a gyerekről. :)

Szóval bizton állíthatom, hogy Nimród is elégedett az új járgányával, mi sem bizonyítja jobban, mint a cikk végén található galériában lévő képek: hol nagyokat alszik, hol pedig kényelmesen szétterül benne, like a boss.

img_2616.JPG

img_5093.JPG

Ahhoz képest, hogy mennyire masszív kis kocsi ez, meglepően könnyű, így lazán fellépcsőzök vele bárhova, ha szükséges, de a csomagtartóba is fél kézzel berakom. Jelentem, héveztünk, buszoztunk, sőt még villamosoztunk is vele, és egyaránt kényelmes volt a közlekedés. 

img_4603.JPG

Nekem, habár előtte nem ismertem, mégis a svájci tervezésű Anex lett a kedvencem, amúgy is kedvelem a svájci márkákat, mind a kifinomult, esztétikus, igényes minőségről ismertek.

Nem gondoltam volna, hogy lehet rajongani egy babakocsiért, de én ebbe beleszerettem.

És nézzétek, milyen cukin össze lehet Nimródot öltöztetni a Foxyjával! :) 

További cuki baba oufitekért kattints a képre és nézd meg a galériát:

 

 

Sophie:

Szürke ruha - H&M

Nadrág és fehér felső - Stradivarius

Pink táska - Coccinelle

Nimród: H&M, F&F, Pepco

Babakocsi: Anex Hungary, Foxy

Fotó: Szabinae

 

Érdekes lehet még:

Így közlekedj a városban babakocsival kánikulában!

Csodálatos felvétel a növekvő kisbabáról az anyja hasában

Hasznos kütyük hőség ellen!

Miért jó a mellszívó?

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');