Így közlekedj kisbabával nyáron!
2017. július 06. írta: Szabinae

Így közlekedj kisbabával nyáron!

A nyári hőséget mostanában nem igazán nekünk találták ki. Leginkább az idősek és a kisbabák vannak kitéve a hőstressz okozta nehézségeknek. Most adunk pár tippet neked, hogy éld túl lakáson kívül a melegebb időszakot.

img_5244.JPG

1,

Először is ne öltöztesd fel nyakig szerencsétlen gyereket. Ha neked meleged van ruhában, akkor neki is.

Felejtsd el a zoknit és a hosszú ujjú body-kat. Elég egy rövid ujjú rá és egy kis napvédő krém, és már útnak is indulhattok. Már ami az outfit-et illeti :)

A H&M, F&F, Mamas&Papas és a Pepco kínálatában is szuperebbnél szuperebb darabokat vadászhatsz a babának...

Vannak már nagyon cuki ujjatlan body-k is:

És még cukibb napozó szettek. Igen, már van baba napozó szett is:

A ruhácskákról pedig ne is beszéljünk:

És itt vannak a zabálnivaló rövidnacik is:

Fontos, hogy legyen egy kis sapi is nálunk, ha kivennénk a babakocsiból legyen a fején nyári sapi (nem a vastag baba sapira, hanem egy könnyen száradó anyagból  készült darabra gondolok, hogy ne izzadjon bele a kicsi)

2, 

Mindig legyen nálad legalább egy váltás body. Ahogy elkezd mászni, gyakrabban fog bukni, és a hozzátáplálásnál sem mindig csak a gyerek szája és feje lesz tiszta kaja, hanem a ruha is :) (plusz néha telibebukja magát, anyucit és a babakocsit is). Nimród is most ebbe a korszakába lépett :)

nimi3.jpg

3, 

Babapopsitörlőkendő. Bármikor, bármire felhasználható. Félkézzel tudod vele a gyereket, a padlót, a babakocsit vagy a saját ruhádat takarítani. Univerzális kiegészítője a babamama utazó pakknak.

13-baby-wipes-container_1.jpg

4,

Legyen nálad babavíz. Az anyatejen kívül egy idő múlva igényel más folyadékot is. Ha megtudod oldani a folyamatos szoptatást, akkor elég neki a tejcsi, de ha már nincs (elég) tejed, vagy már hozzátáplálsz, akkor mindenképp legyen nálad. Plusz te is igyál, mert csak így lesz elég tejed. Ez egy ördögi körforgás, tudom :)

5,

Ha anyatejes vagy, és lefejtél otthon, akkor lehet kapni cuki mini hűtőtáskákat a Tigers-ben és a Tchibo-ban is. Ebbe bele egy kis jégakku és mellé a tej. Azért fontos a megfelelő hűtés, mert az anyatej a nagy melegben könnyen megromlik.

tchibo.jpg

6,

Fontos a napvédelem. Én személy szerint natúr napvédelem párti vagyok, és a Phi fényvédője tök jól használható babákon :) Plusz pont, hogy fizikai , vegyszermentes fényvédőről beszélünk...

baba.jpg

7,

A nagy melegben hamar felmelegszenek a babák. Érdemes a babakocsiba babahűtő hidrogél alapú hűsítő matracot tenni. Normál testhőmérsékleten tartja a kicsit a legnagyobb melegben is. Ha lázas a gyerkőc, akkor is alá lehet rakni, hogy normál hőre hűtse vissza a testhőjét.

mat1_1.jpg

8,

Higiéniás kézfertőtlenítő. Ha közlekedsz a városban, akkor akarva akaratlanul bacis lesz a kezed, és a melegben ezek jobban is terjednek, úgyhogy legyen nálad mindig egy.

A Touchland Aloésa és Levendulása vált be nálunk. A babakocsit is tudod fertőtleníteni vele, mivel nyom nélkül, hülye ragacsos érzet nélkül szívódik fel. És nem kell kenegetni sem, csak ráfújni és kész is. Plusz pont, hogy mivel fújós, így nem fog kiborulni, belefolyni a táskádba, és mindent összekenni, mert letörik a kupakja...

kub2go_06.jpg

9,

Legyen nálad valami játék, (hűsítő és sima) rágóka, illetve (több) cumi. 

Sophie a zsiráf pedig nem csak  rágókának tökéletes, de még természetes kaucsokból éteszinezékkel is készül ;)

nimi.jpg

10,

Pelenkázó pakk, és több szövetpelenka a büfiztetéshez, betakaráshoz. Mikor épp mihez használja az ember. 

11,

Kell egy jó babakocsi! A bébiverda kiválasztásról és a szempontokról ITT írtunk korábban.

Sophie és Nimród ilyen járgánnyal közlekedik, és minden akadályon zökkenőmentesen átsuhannak :)

img_3182.JPG

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');