Így ápold a korpás szeborreás arcbőrt
2018. október 25. írta: Szabinae

Így ápold a korpás szeborreás arcbőrt

A korpás szeborreás arcbőr minden, csak nem egyszerű. Mitesszerek, és vízhiány bőrszakaszok jellemzik, helyeként gyulladásokkal, mivel nehezen tisztul. Az arcbőr nem egységes, ronda, puklis, és még a smink sem tudja eltakarni rendesen a hibákat rajta. Én évekig azt hittem - vagyis ráfogtam arra -, hogy azért ronda a bőröm, mert épp beteg voltam, laktózt ettem, dehidratált vagyok, stb, pedig "csak" egy problémás bőrtípussal áldott meg az ég, amit kevesen ismernek fel. 

A korpás szeborreát helyenként mély, fájdalmas aknés "rohamok" jellemzik, amit nem épp a legkönnyebb szinten tartani, hisz a gyulladásos folyamatokra is ügyelni kell a foltosodásra hajlamos nem éppen egységes bőrfelszín mellett.

Az utóbbi fél évben viszont végre sikerült megtalálnom azokat a kozmetikumokat, melyek használnak. Ténylegesen, és tartósan. Ami nélkül alapozó nélkül nem néz ki úgy a arcom, mint egy halloweeni smink... Egységes lett a bőrfelszínem, halványodnak a hegeim, és friss, élettel teli lett bőrtónusom. Ez most mielőtt bárki félreértené ez egy nem szponzorált bejegyzés :D Ezek a termékek képzik az arcápolási rituálém gerincét.

A következőket használom, és így néz ki tőlük a bőröm:

smin_nelkul.jpg

ARCTISZTÍTÁS

A megfelelő arctisztítás az alfája és az omegája az arcápolási rutinnak, melynek fontosságáról ITT írtam korábban. 

Naponta minimum 1-szer, de inkább 2-szer mossunk arcot arclemosóval. Ne szappannal, intim lemosóval, folyékony szappannal, vagy tusfürdővel, hanem arclemosóval. 

REGGEL

Én reggel a Nourish Kale 3 D arclemosóját használom, ami egy hidratáló funkcióval is ellátott arclemosó. Ezután a Natics  Micellaire rózsás vaníliás micellás vizét használom. Ezután jön a szérum és hidratálókrém.

ESTE

Fontos, hogy először szedjük le a sminket smink eltávolító kendővel, vagy smink lemosóval és csak utána álljunk neki az arctisztításnak!

Este kicsit más a rutinom, hisz itt már komolyabb szennyeződés eltüntetése a feladatom. Ide a Natics Aha savas micellás lemosóját használom a Foreo Fofo készülékkel kiegészítve. Amint ezzel végeztem jöhet a tonizálás a Micellaire-rel, majd a hidratálás.

HIDRATÁLÁS

A bőrtípusnak megfelelő hidratáló termékek megtalálása nagyon fontos, hisz egy bőrünk van és lehetőleg azt ne tegyük tönkre szilikonnal és parabénnel telerakott cuccokkal, melyet a legtöbb kommersz arcápolóba beleraknak. Erről ITT írtam korábban.

A hidratálást szintén két különböző módon végzem reggel, és este, mivel másra van szüksége a bőrömnek nappalra, és éjszakára.

REGGEL

A reggeli arcápolási rutinom a Lumiére szérummal indul, mely tökéletes a korpás szeborreás miteszeres bőrömre, és egységesíti a bőrfelszínemet is, majd a Natics Fluide sensuel soft hialuron fluiddal folytatódik, mely egy könnyű krém nappalra.

ESTE

Az esti arcápolási rutinom a C20 szérummal indul, mely egy 20%-os c-vitamin tartalmazó szérum, mely a gyulladásokra, a hegekre, az értágulatos foltokra és a mélyebb ráncokra nyújt megoldást. Az aknés bőrről ITT írtam korábban.

A szérumra pedig a Nourish Balace krémjét viszem fel, és a Kale szemkörnyékápolóját használom mellé. 

 

lrm_export_261537311540646_20181022_131704824.jpeg

lrm_export_261456856411562_20181022_131544369.jpeg

Röviden és tömören ennyi lenne a problémás, korpás szeborreás arcbőröm ápolásának titka. Ezt még ki szoktam egészíteni más krémekkel, és kencékkel, melyeket tesztelésre stb-re kapok, de ezek a kulcs termékeim, melyet még nyaralni is magammal viszek :)

Az alap arcápolási rutinomban VEGÁN és ÁLLATKÍSÉRLETMENTES termékek találhatóak.

A termékek elérhetőségei:

Natics Aha savas lemosó 

Natics Micellaire micellás lemosó 

Fluid sensuel fluid 

Lumiére szérum

C20 szérum 

Nourish Kale arclemosó

Kale szemkörnyékápoló

Nourish Balance arckrém

Foreo Fofo: DM-ben kapható

Tudsz követni Facebookon is: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');